Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Ισχυρά τα αποτελέσματα εξαμήνου λέει η Pantelakis

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του οργανισμού, ύψους 65 εκατ. ευρώ το β΄τρίμηνο μείωσαν το καθαρό χρέος του ΟΠΑΠ στα 429 εκατ. ευρώ. Γιατί δεν ανακοίνωσε ενδιάμεσο μέρισμα.

ΟΠΑΠ: Ισχυρά τα αποτελέσματα εξαμήνου λέει η Pantelakis

Την ισχυρή βελτίωση του τζίρου του ΟΠΑΠ, ιδίως το β' τρίμηνο, υπογραμμίζει η Pantelakis Sec. σε έκθεσή της στη οποία διατηρεί σύσταση "overweight" και τιμή-στόχο στα 12 ευρώ. 

Το μομέντουμ για την κερδοφορία του οργανισμού ενισχύθηκε το β' τρίμηνο, καθώς ο ΟΠΑΠ επωφελήθηκε από τη λειτουργική μόχλευση και τη μείωση κόστους. 

Οι ελεύθερες ταμειακές ροές του οργανισμού, ύψους 65 εκατ. ευρώ το β΄τρίμηνο μείωσαν το καθαρό χρέος του ΟΠΑΠ στα 429 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, ο ΟΠΑΠ δεν ανακοίνωσε διανομή ενδιάμεσου μερίσματος προς ώρας (έναντι εκτιμήσεων για μέρισμα 0,13 ευρώ ανά μετοχή, από 0,10 ευρώ πέρυσι). 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι δεδομένου του ιστορικού διανομής των ελεύθερων ταμειακών του οργανισμού, είναι θέμα timing, συνδέοντάς το με τις αναμενόμενες εξελίξεις όσον αφορά στην προαιρετική δημόσια προσφορά του μετόχου πλειοψηφίας Sazka για την απόκτηση μετοχών ελεύθερης διασποράς. 

Η προσφορά δίνει στη Sazka περισσότερη ευελιξία για μελλοντικές αγορές μετοχών, χωρίς να υπάρχει υποχρέωση εξαγοράς των μειοψηφιών στη μετοχή, σημειώνει η Pantelakis.    

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v