Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τίτλοι τέλους για fund της Oceanwood που σόρταρε Ελλάδα

Κλείνει λόγω αρνητικών επιδόσεων φέτος το Oceanwood European Financial Select Opportunities Fund που τοποθετούνταν σε τράπεζες Ελλάδας, Ισπανίας και Ιρλανδίας. Οι τελευταίες θέσεις short στις ελληνικές τράπεζες. Στα 130 εκατ. μειώθηκαν τα κεφάλαια υπό διαχείριση.

Τίτλοι τέλους για fund της Oceanwood που σόρταρε Ελλάδα

Η Oceanwood Capital Management, η επενδυτική εταιρία που είναι γνωστή στην Ελλάδα για τις θέσεις short στις εγχώριες τραπεζικές μετοχές, αναγκάζεται να κλείσει ένα από τα funds που τοποθετείται στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο λόγω μείωσης των αποδόσεων, αναφέρει δημοσίευμα του Bloomberg επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.  

Οπως αναφέρουν οι πληροφορίες του BBG, δεν υπάρχει συγκεκριμένη ημερομηνία για το κλείσιμο του hedge fund Oceanwood European Financial Select Opportunities Fund. 

Το fund εμφανίζει αρνητικές επιδόσεις φέτος, της τάξεως του 7,1% ως τον Ιούνιο, έναντι υποχώρησης 2,5% πέρυσι. Το 2017 είχε εμφανίσει επιδόσεις 25,4%.

Το fund επενδύει σε μετοχές του χρηματοοικονομικού κλάδου σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Ιρλανδία και η Ισπανία. Πλέον έχει κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 130 εκατ. ευρώ, από υψηλό στα 220 εκατ. ευρώ λίγα χρόνια πριν.

Σημειώνεται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι η Oceanwood είχε ανοιχτές θέσεις short στις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες βαίνουν μειούμενες το τελευταίο δίμηνο.

Με βάση την τελευταία ενημέρωση για τις θέσεις short, το fund έχει μειώσει στο 0,75% την ανοιχτή θέση short στη Eurobank, στο 1,57% στην Εθνική ενώ, όπως έγραψε το Euro2day.gr, το fund έκλεισε και τη short θέση που διατηρούσε στην Alpha Bank

   

Στο δημοσίευμα του BBG, αναφέρεται ότι η Oceanwood θα διατηρήσει κάποιες από τις θέσεις του fund σε ένα όχημα ειδικού σκοπού μετά το κλείσιμο, με στόχο να μεγιστοποιήσει την αξία των επενδύσεων. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v