Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΟΠΑΠ: Εκροές $36 εκατ. λόγω μειωμένης στάθμισης σε FTSE-MSCI βλέπει η Wood

Σε ανάλογη κίνηση με τον FTSE προχώρησε και η MSCI, μειώνοντας και αυτή το βάρος του ΟΠΑΠ στους δείκτες της, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Wood.

ΟΠΑΠ: Εκροές $36 εκατ. λόγω μειωμένης στάθμισης σε FTSE-MSCI βλέπει η Wood

Στη μείωση του βάρους επενδυσιμότητας (Investability weight), του ΟΠΑΠ προχώρησαν τόσο η FTSE όσο και η MSCI, μετά την απόκτηση από τη Sazka Group νέου μεριδίου της ελληνικής εισηγμένης μέσω της δημόσιας πρότασης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η FTSE Russell, από τη συνεδρίαση της Τετάρτης 6 Νοεμβρίου, το βάρος του OΠAΠ στους δείκτες FTSE All-World Index, FTSE Emerging Index, FTSE Global Mid Cap Index, FTSE MPF All-World Index και FTSE Global Style Index θα μειωθεί στο 59,79% από 67%.

Αυτό, όπως αναφέρεται, έρχεται μετά την αλλαγή στη μετοχική σύνθεση της ελληνικής εισηγμένης που ακολούθησε την ολοκλήρωση της προαιρετικής δημόσιας πρότασης που κατέθεσε η Sazka Group προς τους μετόχους της εταιρείας.

Σε ανάλογη κίνηση προχώρησε και η MSCI, μειώνοντας και αυτή το βάρος του OΠAΠ στους δείκτες της, όπως αναφέρει στο πρωινό report της η Wood. Μάλιστα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Wood, οι κινήσεις αυτές από FTSE και MSCΙ θα οδηγήσουν σε εκροές από τη μετοχή του OΠAΠ ύψους 36 εκατ. δολαρίων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η Sazka Group απέκτησε συνολικά 23.323.179 μετοχές, που αντιπροσωπεύουν ποσοστό περίπου 7,25% του συνολικού καταβεβλημένου μετοχικού κεφαλαίου του OΠAΠ (περιλαμβανομένων των ιδίων μετοχών της εταιρείας) ή περίπου 7,29% (εξαιρουμένων των ιδίων μετοχών που κατέχει η εταιρεία), μέσω της διαδικασίας της δημόσιας πρότασης που ολοκληρώθηκε στις 29 Οκτωβρίου 2019. Έτσι, μετά και την ολοκλήρωση της εξωχρηματιστηριακής μεταβίβασης, η Sazka Group θα κατέχει, άμεσα ή έμμεσα, μετοχές, οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό περίπου 39,98% του OΠAΠ ή 40,21%, αν εξαιρεθούν οι ίδιες μετοχές, αναφέρει η Euroxx στο πρωινό της report.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v