Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Σύσταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα από UBS

Ο οίκος εκτιμά ότι η πτώση της τιμής των ελληνικών τίτλων το τελευταίο διάστημα δημιουργεί επενδυτική ευκαιρία. Οπλα το μαξιλάρι ρευστότητας και η απόφαση της ΕΚΤ.

Σύσταση αγοράς για τα ελληνικά ομόλογα από UBS

Η UBS προχώρησε σε αλλαγή της μακροχρόνιας σύστασης πώλησης για τα ελληνικά κρατικά ομόλογα με διάρκεια άνω των τριών ετών. Πιστεύει ξεκάθαρα ότι οι πρόσφατες αιφνίδιες απώλειές τους, κατέδειξαν τη μη-ανθεκτικότητα της οικονομίας σε εξωτερικούς κραδασμούς ενώ και το χτύπημα στον τουρισμό και τις εξαγωγές θα μειώσει σημαντικά τις οικονομικές και δημοσιονομικές επιδόσεις της, συνεχίζει η UBS.

Η Ελλάδα μπορεί να μετριάσει αυτό το σοκ σε κάποιο βαθμό μέσω της υψηλής ρευστότητας του μαξιλαριού, αλλά οι αξιολογήσεις της χώρας από τους οίκους αξιολόγησης είναι πιθανό να παραμείνουν στα όρια του BB (non-investment grade) ενώ ορισμένοι οργανισμοί μπορεί να μειώσουν και την αξιολόγηση, συνεχίζει η τράπεζα.

Ωστόσο, οι αποτιμήσεις των Ελληνικών ομολόγων θα πρέπει να ωφεληθούν σημαντικά από την ένταξή της χώρας στις αγορές περιουσιακών στοιχείων της ΕΚΤ, καθώς και οι μικρές ποσότητες ομολόγων στην αγορά θα μπορούσαν να συμπιεσούν σημαντικά την αγορά των ελληνικών ομολόγων άρα και τις τιμές. Η UBS εκτιμάει ότι οι επενδυτές μπορούν θεωρήσουν τα βραχυπρόθεσμα ελληνικά ομόλογα ως μέρος του χαρτοφυλακίου τους με τα ομόλογα υψηλής απόδοσης αλλά εξακολουθούν να μην τα συστήνουν σε επενδυτές με μακροπρόθεσμο χρονικό ορίζοντα διακράτησης (buy and hold investors).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v