Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τέρνα Ενεργειακή: Αυξημένες τιμές-στόχοι από Αxia Ventures και Eurobank Equities

Η πρώτη θέτει τιμή-στόχο για τη μετοχή τα 12,10 ευρώ και η δεύτερη, τα 10,5 ευρώ.

Τέρνα Ενεργειακή: Αυξημένες τιμές-στόχοι από Αxia Ventures και Eurobank Equities

Βελτιώνουν τις εκτιμήσεις τους για την πορεία της μετοχής της Τέρνα Ενεργειακή δύο χρηματιστηριακές εταιρείες, με εκθέσεις που εξέδωσαν. Η Axia Ventures θέτει τιμή στόχο τα 12,10 € (45% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή 8,70€).

Στην έκθεση επικαλείται το επενδυτικό πλάνο των 800 εκατ. ευρώ, που είναι πλήρως εξασφαλισμένο χρηματοδοτικά, και τα 550 MW σε κατασκευή, που θα ανεβάσουν τη συνολική εγκατεστημένη ισχύ της εταιρείας σε 1,9 GW στο τέλος του 2021. Σημειώνει ότι η εταιρεία προωθεί την κατασκευή δύο μεγάλων έργων αποθήκευσης ενέργειας, στο Αμάρι και στην Αμφιλοχία, ο συνολικός προϋπολογισμός των οποίων ανέρχεται σε 800 εκατ. ευρώ και μιλά για ασήμαντες καθυστερήσεις στην εφαρμογή του επενδυτικού προγράμματος λόγω της Covid-19.

Από την πλευρά της, η Eurobank Equities θέτει τιμή-στόχο τα 10,50 € (25% αύξηση σε σχέση με την προηγούμενη τιμή 8,40€)

• Η Τέρνα Ενεργειακή συγκαταλέγεται στις Top Επιλογές της Eurobank Equities, που σημειώνει ότι η συνολική εγκατεστημένη ισχύς της εταιρείας θα ξεπερνά το 1,9 GW στο τέλος του 2021.

• Οι μακροπρόθεσμοι στόχοι της εταιρείας (2 GW έργων ΑΠΕ σε λειτουργία) θα καλυφθούν γρηγορότερα σε σχέση με το Business Plan (2021 σε σχέση με το 2025).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v