Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Wood

Ανεβάζει τον πήχη για τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών ο οίκος, που βλέπει υψηλά περιθώρια ανόδου από τα τρέχοντα επίπεδα τιμών. Πώς είδε τα αποτελέσματα τριμήνου. Γιατί προτιμά Eurobank και Εθνική.

Νέες τιμές-στόχοι για τις τράπεζες από Wood

H Wood & Company αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Eurobank στο 0,80 ευρώ, από 0,70 ευρώ προηγουμένως, για την Εθνική Τράπεζα στα 2,40 ευρώ από 2,10 ευρώ, για την Alpha Bank στο 1,10 ευρώ από 1 ευρώ και για την Πειραιώς στα 2,30 ευρώ, από 1,90 ευρώ προηγουμένως.

Παράλληλα, εκφράζει την προτίμηση που έχει για τους τίτλους της Eurobank και της Εθνικής Τράπεζας για τις οποίες παραθέτει σύσταση αγοράς. Για τις Αlpha Bank και Τράπεζα Πειραιώς οι συστάσεις είναι διακράτηση. Τα περιθώρια ανόδου διαμορφώνονται σε 89% για την Eurobank, 90% για την ΕΤΕ, 66% για την Αlpha Bank και 62% για την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Wood & Company βλέπει τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης ως πολύ ελκυστικά (0,2x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2020 και του 2021) ενώ βλέπει και θετική κερδοφορία για όλες τις τράπεζες το 2021.

Ο τίτλος της Αlpha Bank είναι διαπραγματεύσιμος στις 0,17 φορές την ενσώματη λογιστική αξία, η μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς είναι διαπραγματεύσιμη στις 0,16 φορές την ενσώματη λογιστική αξία, η μετοχή της Εθνικής Τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμη στις 0,17 φορές την ενσώματη λογιστική αξία ενώ, τέλος, ο τίτλος της Eurobank είναι διαπραγματεύσιμος στις 0,28 φορές την ενσώματη λογιστική αξία.

Όπως αναφέρει η Wood & Company, έχει προσαρμόσει ανοδικά τις εκτιμήσεις της για τις ελληνικές τράπεζες, μετά τη δημοσίευση των αποτελεσμάτων του πρώτου τριμήνου και τα σχόλια που διατυπώθηκαν στο συνέδριο που διοργάνωσε στις 28-29 Μαΐου (EME Financial and Real Estate Conference).

Η βελτίωση αυτή λαμβάνει υπόψη:

1) την εμπροσθοβαρή λήψη προβλέψεων λόγω της πανδημίας Covid-19

2) το όφελος από τη φθηνή χρηματοδότηση των TLTROs στα καθαρά έσοδα από τόκους

3) την επανέναρξη των συναλλαγών τιτλοποίησης από την Αlpha Βank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Η Wood & Company επισημαίνει ότι το μήνυμα από τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου ήταν σχετικά καθησυχαστικό και παρόλο που οι προκλήσεις για το άμεσο μέλλον είναι μεγάλες, η πιθανότητα αναγκαστικών αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου είναι μάλλον χαμηλή, υποβοηθούμενη από την ευελιξία των ρυθμιστικών αρχών.

Επίσης, η Wood βλέπει τα τρέχοντα επίπεδα αποτίμησης ως πολύ ελκυστικά (0,2x σε όρους P/TBV με βάση τις εκτιμήσεις του 2020) και επαναλαμβάνει την προτίμησή της για τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα, λόγω των χαμηλότερων NPEs τους, τις υψηλότερες αναλογίες κάλυψης και την καλύτερη ορατότητα ROTE.

Ο επενδυτικός οίκος έχει συμπεριλάβει στις εκτιμήσεις του τις προβλέψεις που έλαβαν οι τράπεζες λόγω Covid-19 καθώς και το guidance που παρείχαν η Eurobank και η Αlpha Βank για το κόστος του πιστωτικού κινδύνου (COR) το 2020.

Μετά την ολοκλήρωση του έργου Cairo, η Eurobank είναι ένα βήμα μπροστά από τον ανταγωνισμό, με τη χαμηλότερη αναλογία μη εξυπηρετούμενης έκθεσης (NPEs) στο 16% και την υψηλότερη κάλυψη σε επίπεδο προβλέψεων (περίπου 60%).

Πιο ενισχυμένες, κατά τη Wood, εμφανίζονται η Eurobank και η Εθνική Τράπεζα, λόγω των καλύτερων διαδικασιών για την αντιμετώπιση των παλιών NPLs.

Από την άλλη, για τη μετοχή της Αlpha Βank επισημαίνει την πολύ φθηνή της αποτίμηση, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει τη μετοχή, ενώ η άποψή της για την Τράπεζα Πειραιώς παραμένει αμετάβλητη.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v