Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

Ισχυρές οι επιδόσεις του κλάδου ενέργειας, ενώ και η ανθεκτικότητα του κλάδου αλουμινίου συνέβαλε στις ισχυρές επιδόσεις της εισηγμένης, τονίζουν οι αναλυτές. Διατηρεί τιμή-στόχο στα €14 η Πειραιώς.

Πώς είδαν οι αναλυτές τα αποτελέσματα της Μυτιληναίος

Για ισχυρά αποτελέσματα και ανθεκτικές επιδόσεις εν μέσω πανδημίας από τη Mytilineos κάνουν λόγο οι αναλυτές στα πρωινά τους reports, σχολιάζοντας τα μεγέθη εννεαμήνου της εισηγμένης.

Η Optima Bank χαρακτηρίζει ισχυρά τα μεγέθη της εισηγμένης το τρίτο τρίμηνο, τονίζοντας ότι ξεπέρασαν τις προβλέψεις των αναλυτών και ότι οφείλονται στις χαμηλότερες τιμές φυσικού αερίου και τις πρωτοβουλίες μείωσης κόστους. 

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη σύσταση outperform και την τιμή-στόχο των 14 ευρώ για την εταιρεία. 

Η Wood υπογραμμίζει ότι τα μεγέθη υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της, κυρίως λόγω του κλάδου ενέργειας και αερίου. Τα αποτελέσματα επιβεβαιώνουν τη θετική μας εκτίμηση για τη μετοχή, τονίζει, εκτιμώντας ότι υπάρχει ανοδικό ρίσκο στις προβλέψεις της για τα αποτελέσματα έτους. 

Η Pantelakis σημειώνει ότι τα αποτελέσματα ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της, με τα EBITDA να υποχωρούν λιγότερο των εκτιμήσεων.

Η Εθνική διατηρεί τη σύσταση "outperform" για τη μετοχή ενώ επισημαίνει ότι το τελευταίο τρίμηνο τα EBITDA του κλάδου ενέργειας και αερίου αυξήθηκαν σημαντικά παρά τη μειωμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας λόγω της πανδημίας και των 35% χαμηλότερων τιμών στην αγορά χονδρικής.

Η Beta σημειώνει ότι η Μytilineos ανακοίνωσε ικανοποιητικά αποτελέσματα που ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις της. Ο κλάδος ενέργειας παρέμεινε ισχυρός για ένα ακόμη τρίμηνο, καθώς το χαμηλότερο κόστος αερίου και οι πρωτοβουλίες περικοπής κόστους ενίσχυσαν τα EBITDA.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για θετικά αποτελέσματα με υποσχόμενες προοπτικές δεδομένου του δύσκολου οικονομικού περιβάλλοντος ενώ η αποτίμηση θεωρείται φθηνή στα τρέχοντα επίπεδα της μετοχής, με το Ρ/Ε να διαμορφώνεται στο 11 με βάση τις προβλέψεις για το 2020. 

Η Optima υπογραμμίζει ότι τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου ήταν καλύτερα των εκτιμήσεων λόγω των εξαιρετικών επιδόσεων του κλάδου ενέργειας ενώ η ανθεκτικότητα του κλάδου αλουμινίου, λόγω του μοντέλου χαμηλού κόστους, στήριξε τα μεγέθη. Η εταιρία είναι σε τροχιά για EΒITDA 300 εκατ. στο έτος, σταθερά σε σχέση με πέρυσι, παρά τις αντίξοες συνθήκες. Επιπλέον, η εταιρία διατηρεί χαμηλή μόχλευση και σημαντική ρευστότητα. Ως εκ τούτου, στηρίζεται η πρόθεση της διοίκησης να διατηρήσει μέρισμα ύψους 0,36 ευρώ ανά μετοχή. 

Η Axia χαρακτηρίζει ισχυρά τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου, με τα ΕΒΙTDA να υπερβαίνουν τις εκτιμήσεις της λόγω της ισχυρότερης κερδοφορίας του κλάδου ενέργειας και της ανθεκτικότητας του κλάδου μεταλλουργίας. 

Η Eurobank σημειώνει ότι τα αποτελέσματα υπερέβησαν τις εκτιμήσεις της και αναμένεται να οδηγήσουν σε αναθεώρηση των εκτιμήσεων για το σύνολο του έτους. 

Η Euroxx κάνει λόγο για ανθεκτικά αποτελέσματα, με τα EBITDA και τα καθαρά κέρδη να διαμορφώνονται στο ανώτατο επίπεδο του εύρους των εκτιμήσεών της. Η εταιρεία είναι σε τροχιά για ισχυρές επιδόσεις και στο σύνολο της χρήσης, εκτιμά. 

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v