Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ισχυρές επιδόσεις για τη Μυτιληναίος στο 9μηνο

Για μια «εξαιρετική επίδοση, ευθέως συγκρίσιμη με τα προ πανδημίας επίπεδα που καταγράφηκαν το 2019», μιλά η διοίκηση της εταιρείας σε ό,τι αφορά τα μεγέθη 2020, με βάση τα στοιχεία 9μήνου. Διαθέτει ρευστότητα άνω του 1,2 δισ. ευρώ.

Ισχυρές επιδόσεις για τη Μυτιληναίος στο 9μηνο

Ισχυρά μεγέθη καταγράφει, εν μέσω πανδημίας, η Μυτιληναίος στο 9μηνο. Σύμφωνα με όσα γνωστοποίησε η διοίκηση:

  • O κύκλος εργασιών και το EBITDA ανήλθαν σε €1.341 εκατ. και €235 εκατ. αντίστοιχα για το εννεάμηνο του 2020, παρουσιάζοντας μικρή μείωση σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους.
  • Τα καθαρά κέρδη μετά από δικαιώματα μειοψηφίας ανήλθαν σε €102 εκατ., με τον δείκτη των κερδών ανά μετοχή σε ετήσια βάση (annualized EPS) να παραμένει σε επίπεδα που πλησιάζουν το 1.
  • Ο καθαρός δανεισμός διαμορφώθηκε στα €562 εκατ., με τον δείκτη Μόχλευσης (Καθαρός Δανεισμός / EBITDA) να παραμένει κάτω από το 2 και συγκεκριμένα στο 1,87, με βάση τους τελευταίους δώδεκα μήνες, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Η εταιρεία διατηρεί σήμερα συνολική ρευστότητα σε μετρητά και εγκεκριμένες γραμμές χρηματοδότησης που ξεπερνά το €1,2 δισ.

Όπως σημειώνει η διοίκηση, καθώς οδεύουμε προς το τέλος μιας ιδιαίτερης χρονιάς που χαρακτηρίστηκε από πρωτόγνωρες προκλήσεις, η Μυτιληναίος έχει κατορθώσει να παραμένει πλήρως λειτουργική σε όλους τους Τομείς Επιχειρηματικής Δραστηριότητάς της και συνεχίζει να εκμεταλλεύεται τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που κατά κύριο λόγο πηγάζουν από τη συμπληρωματικότητα και τις συνέργειες μεταξύ των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων της εταιρείας. Τα παραπάνω αποτυπώνονται ξεκάθαρα στις ανθεκτικές οικονομικές επιδόσεις του εννεάμηνου και υπογραμμίζουν τη δυνατότητα της Mυτιληναίoς να απορροφήσει αποτελεσματικά τις συνέπειες της πανδημίας, αλλά και να παραμείνει σταθερά προσανατολισμένη στην αναπτυξιακή της πορεία, η οποία αναμένεται να επιταχυνθεί τα επόμενα έτη.

Η εταιρεία κατά το 3ο τρίμηνο του έτους συνέχισε την επαναγορά των μετοχών της. Το συνολικό ύψος ιδίων μετοχών την 30ή/9/20 ήταν 2,8 εκατ. (ποσοστό 1,94%) ενώ την 31/10/20 είχε φτάσει τα 4,0 εκατ. (ποσοστό 2,81%). Η πορεία των εργασιών της εταιρείας αλλά και οι εξαιρετικές προοπτικές για ακόμα καλύτερες επιδόσεις δικαιώνουν απόλυτα την επιλογή της Γενικής Συνέλευσης της 4ης Ιουνίου 2020 για την επαναγορά αλλά και την υποστήριξη της απόφασης μέχρι πέρατος, της εντολής της Γ.Σ., σύμφωνα πάντα με τις συνθήκες της αγοράς.

Για το υπόλοιπο του 2020, παρά τις συνθήκες αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας και τα νέα περιοριστικά μέτρα που επιβάλλονται, η Mυτιληναίoς, βοηθούμενη από τις σταθερά υψηλές επιδόσεις του Τομέα Ηλεκτρισμού & Φυσικού Αερίου, την ισχυρή ανάκαμψη των τιμών του Αλουμινίου αλλά και την επιτάχυνση εκτέλεσης των έργων EPC στους Τομείς Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών & Αποθήκευσης Ενέργειας και Ολοκληρωμένων Έργων Βιώσιμης Ανάπτυξης, έχει θέσει ισχυρές βάσεις για μια εξαιρετική επίδοση, ευθέως συγκρίσιμη με τα προ πανδημίας επίπεδα που καταγράφηκαν το 2019.

* Δείτε αναλυτικά στοιχεία στη στήλη Συνοδευτικό Υλικό.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v