Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τα top picks της Optima Bank για το χρηματιστήριο

Tο ελληνικό χρηματιστήριο υποστηρίζει ότι προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο ρίσκου/ανταμοιβής καθώς οι τίτλοι τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 30% έναντι της Ευρώπης.

Τα top picks της Optima Bank για το χρηματιστήριο

Η πανδημία ανέκοψε την μετά-πρόγραμμα ανάκαμψη της Ελλάδας, σημειώνει η Optima Bank σε ανάλυσή της, αλλά η χώρα τα κατάφερε πολύ καλύτερα από άλλες σε ότι αφορά την υγειονομική διαχείριση της κρίσης.

Εκτιμά ότι η χώρα μπαίνει σε ενάρετο κύκλο με:

  • Δομικές μεταρρυθμίσεις
  • Ανευ προηγουμένου δημοσιονομική στήριξη με χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ
  • Υψηλή ρευστότητα και ιστορικά χαμηλό κόστος δανεισμού

Ετσι υποστηρίζει ότι η ανάπτυξη θα είναι υψηλότερη από τον μέσο όρο της ΕΕ το 2022 και μετά, καθώς η φετινή θα είναι μεταβατική χρονιά. Σε ότι αφορά το χρηματιστήριο υποστηρίζει ότι προσφέρει ένα ελκυστικό πακέτο ρίσκου/ανταμοιβής καθώς οι τίτλοι τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 30% έναντι της Ευρώπης.

Ειδικά για τις τράπεζες εκτιμά ότι τελούν υπό διαπραγμάτευση με discount 50% έναντι του ανταγωνισμού. Ο κλάδος ωστόσο θα επανατιμολογηθεί ότι βελτιωθεί η ορατότητα σε ότι αφορά την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

Στα top picks περιλαμβάνει τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ και την Jumbo. Από τις τράπεζες προτιμά τις Eurobank και Εθνική που φαίνεται πως προηγούνται σε ότι αφορά την διαχείριση των κόκκινων δανείων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v