Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merit: Με μεγάλο discount οι ελληνικές μετοχές

Περιθώρια ανόδου ως 55% από τα τρέχοντα επίπεδα βλέπει η χρηματιστηριακή για τις μετοχές που καλύπτει. Οι προβλέψεις για την οικονομία και οι κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό. Τι λέει για τις τράπεζες.

Merit: Με μεγάλο discount οι ελληνικές μετοχές

Περιθώριο ανόδου 22% για τις μετοχές που καλύπτει από το χρηματιστήριο προβλέπει η Merit Securities, σε έκθεσή της στην οποία καταθέτει και τις κορυφαίες της επιλογές από το ταμπλό του Χρηματιστηρίου. 

Η χρηματιστηριακή αναμένει ένα δύσκολο πρώτο εξάμηνο για την οικονομία, λόγω και του locdown. Εκτιμά ότι θα αποκατασταθεί η ομαλότητα το δεύτερο εξάμηνο, στη βάση του σταδιακού εμβολιασμού του πληθυσμού, της ανάκαμψης του τουρισμού και της σταδιακής εκταμίευσης των κονδυλίων της ΕΕ από το δεύτερο τρίμηνο.

Η Merit αναμένει χαμηλότερη ανάπτυξη από τις επίσημες προβλέψεις της Κομισιόν και του ΔΝΤ, προβλέποντας άνοδο του ΑΕΠ μόλις 1,8% φέτος και κατά 3,7% το 2022.

Τα ανοδικά περιθώρια για το ΧΑ

Η χρηματιστηριακή προβλέπει ότι οι μετοχές που καλύπτει από το χρηματιστήριο έχουν περιθώρια ανόδου 22% από τα τρέχοντα επίπεδα. Όπως αναφέρει, οι ελληνικές μετοχές διαπραγματεύονται με σημαντικά discount έναντι των ομοειδών εταιρειών στην Ευρώπη. Οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται με έκπτωση 49%, ο ΟΠΑΠ με 28%, η ΔΕΗ με 25%, ο ΑΔΜΗΕ με 55% και η Jumbo με discount 18%.

Οι κορυφαίες επιλογές

Η χρηματιστηριακή συνεχίζει να προτιμά εταιρείες με απλά και επιτυχημένα επιχειρηματικά μοντέλα που παράγουν ελεύθερες ταμειακές ροές και προσφέρουν υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως ο ΟΠΑΠ, η Jumbo και η ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών.

Επίσης, ξεχωρίζει τη ΔEΗ ως στοίχημα αναδιάρθρωσης με καταλύτες ενόψει.

Η τιμή-στόχος για τον ΟΠΑΠ είναι στα 14,7 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου να εκτιμάται στο 32%.

Για τη ΔEΗ, η χρηματιστηριακή δίνει στόχο τα 10,46 ευρώ, με το περιθώριο ανόδου στο 17%, για τον ΑΔΜΗΕ στα 3,55 ευρώ (περιθώριο 50%), για την Jumbo στα 16,4 ευρώ (περιθώριο 20%).

Οι τράπεζες

Τέλος, παρά το γεγονός ότι διατηρεί σύσταση neutral για τις ελληνικές τράπεζες, εκτιμά ότι για πρώτη φορά στη δεκαετία, οι επικείμενες αυξήσεις κεφαλαίου με μετρητά θα προσφέρουν αξία στους μετόχους μακροπρόθεσμα και θα αποτελέσουν καλό σημείο εισόδου.

Όπως αναφέρει, προτιμά τη Eurobank και την Εθνική Τράπεζα. Και οι δύο εμφανίζουν τους χαμηλότερους δείκτες ΝPEs και τους υψηλότερους δείκτες κάλυψης. Η Eurobank είναι η πρώτη τράπεζα που ολοκλήρωσε τιτλοποίηση ύψους 7,5 δισ. το 2020, ενώ η ΕΤΕ εμφανίζει την καλύτερη ρευστότητα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v