Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Société Générale: Εισροές στις ελληνικές μετοχές από τους δείκτες FTSE/Russell

Αύξηση της στάθμισης της χώρας στους δείκτες FTSE/Russell αναμένει ο διεθνής οίκος. Ποιες μετοχές του ΧΑ αναμένεται να δουν σημαντικές εισροές, σε ποιες προβλέπονται εκροές. Πότε θα τεθούν σε ισχύ οι αλλαγές.

Société Générale: Εισροές στις ελληνικές μετοχές από τους δείκτες FTSE/Russell

Σημαντική θετική αλλαγή στους δείκτες FTSE/Russell, με αύξηση του ποσοστού συμμετοχής των ελληνικών μετοχών στους δείκτες των αναδυόμενων αγορών, προβλέπει η γαλλική τράπεζα Société Générale.

Πιο συγκεκριμένα, η Société Générale εκτιμάει ότι η στάθμιση της χώρας μας στις αναδυόμενες αγορές θα αυξηθεί από το 0,20% στο 0,22% στο FTSE/Russell Emerging Markets, εξαιτίας των σημαντικών αλλαγών στην Κίνα, τη Νότια Αφρική και τη Σαουδική Αραβία. Στους μεγάλους κερδισμένους και η αγορά της Τουρκίας.

Ακόμα πιο σημαντική όμως θα είναι η αύξηση στον δείκτη των EMEA από το 1,48% στο 1,65% ή αύξηση 0,17% της στάθμισης της χώρας μας στον δείκτη των αναδυόμενων αγορών της περιοχής μας.

Συνολικά, η Société Générale εκτιμάει ότι οι εισροές, οι οποίες έχουν ξεκινήσει ήδη, θα ανέλθουν στα 57 εκατ. δολάρια και οι εκροές στα 9 εκατ. δολάρια, με το τελικό πρόσημο να είναι θετικό στα 48 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της γαλλικής τράπεζας.

Οι εισροές αφορούν τους τίτλους των ΔΕΗ και Τέρνα Ενεργειακή και οι εκροές, τη μετοχή του ΟΤΕ.

Οι ελληνικές συμμετοχές θα αυξηθούν από τις 9 σε 11 μετοχές. Για τη ΔEΗ, η γαλλική τράπεζα εκτιμάει ότι οι εισροές θα διαμορφωθούν στα 37,88 εκατ. δολάρια, για την Τέρνα Ενεργειακή στα 19,07 εκατ. δολάρια και οι εκροές στη μετοχή του ΟΤΕ εκτιμώνται σε 3,87 εκατ. δολάρια.

Οι αλλαγές θα τεθούν σε ισχύ μετά το κλείσιμο της αγοράς την Παρασκευή 19 Μαρτίου 2021 και οι δείκτες θα ξεκινήσουν τη διαπραγμάτευσή τους στη νέα μορφή τους τη Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v