Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μαγνήτης ξανά τα ελληνικά ομόλογα, το μυστικό ΕΚΤ...

Αναλυτές αναμένουν το spread των ελληνικών με τα γερμανικά 10ετή να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να φανεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers. Πρώτη φορά κάτω από 100 μονάδες έπεσε την περασμένη εβδομάδα. Στοιχήματα ΕΚΤ...

Μαγνήτης ξανά τα ελληνικά ομόλογα, το μυστικό ΕΚΤ...

Η κρίση χρέους χτύπησε πριν μια δεκαετία την αγορά ελληνικών ομολόγων, αλλά τώρα επιστρέφουν, αν μπορείτε να τα βρείτε, σχολιάζει το Bloomberg.

Το spread των 10ετών ελληνικών κρατικών ομόλογων έναντι των γερμανικών έπεσε κάτω από 100 μονάδες βάσης πρώτη φορά από το 2008. Παρατηρείται μια σπάνια «ανωμαλία» από το 2009: τα λεγόμενα «ομόλογα-σκουπίδια» που εκδίδει η Ελλάδα, βάσει των πιστοληπτικών αξιολογήσεων από τους οίκους, να πληρώνουν τώρα λιγότερο από τα ιταλικά 10ετή ομόλογα. 

Στο 0,82%, τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου αποδίδουν πέντε μονάδες βάσης λιγότερο από τα αντίστοιχα των ιταλικών.

Για τους επενδυτές που είναι αρκετά ευέλικτοι για να περιηγηθούν σε αυτό το ρευστό αλλά υψηλής απόδοσης υπόβαθρο που διαμορφώνουν τα ελληνικά χρεόγραφα, αποδεικνύεται μια ευκαιρία να στοιχηματίσουν ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα επεκτείνει τη φάση της ταχύτερης αγοράς ομολόγων στην επόμενη συνεδρίαση την Πέμπτη 10 Ιουνίου, αναφέρει το Bloomberg.

Αναλυτές σχολιάζουν ότι οι κινήσεις αυτές ίσως αντικατοπτρίζουν τις προσδοκίες για σχέδιο αντιμετώπισης της ΕΚΤ μετά το τέλος του PEPP τον Μάρτιο του 2022, σχετικά με τα ελληνικά χρεόγραφα που δεν κατέχουν την επενδυτική βαθμίδα και δεν μπορούν να υπαχθούν στο κλασικό QE.

Αναλυτές αναμένουν, πάντως, το spread των ελληνογερμανικών 10 ετών ομολόγων να μειωθεί στις 70 μονάδες βάσης, ένα επίπεδο που έχει να φανεί πριν από την κατάρρευση της Lehman Brothers, πάνω από μια δεκαετία.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v