Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Citigroup: Αυξάνει τη short θέση στο ελληνικό 7ετές ομόλογο

Γιατί ο οίκος πιστεύει ότι τα ομόλογα της ευρωπαϊκής περιφέρειας θα δεχτούν πιέσεις. Στοιχηματίζει ότι το ελληνικό θα έχει χειρότερη πορεία από το αντίστοιχο ιταλικό.

Citigroup: Αυξάνει τη short θέση στο ελληνικό 7ετές ομόλογο

Η περιφέρεια θα δεχθεί πιέσεις και ιδίως τα ελληνικά κρατικά ομόλογα (GGBs), εκτιμά η Citigroup. Αναμένει ότι το spread μεταξύ των ιταλικών (BTP) ομολόγων έναντι των γερμανικών (Bund) θα αρχίσει να διευρύνεται μετά το καλοκαίρι και κατά μέσο όρο θα ανέλθει σε 120 μ.β. το τέταρτο τρίμηνο του 2021 και το πρώτο τρίμηνο του 2022.

Τα GGBs είναι ίσως πιο ευάλωτα, δεδομένου ότι δεν βρίσκονται σε επενδυτική βαθμίδα. 

Η Citigroup πριν από δύο εβδομάδες σύστησε ένα short trade στο 7ετές GGB έναντι BTP. Το spread έχει αντιστραφεί και είναι σχεδόν σταθερό τώρα, αλλά αναμένει ότι θα προχωρήσει περαιτέρω και πλέον η Citi επεκτείνει τον στόχο στις 10 μ.β. από 2 μ.β. που ήταν αρχικά. Το trade είναι: Short 7yr GGBs έναντι του ιταλικού 7ετούς. Είσοδος στις -10 μ.β. στις 21 Ιουνίου. Τρέχουσα τιμή -1 μ.β. (κλείσιμο της 1ης Ιουλίου).

Επέκταση του στόχου από +2 μ.β. σε +10 μ.β. Ως ρίσκο για το trade διατηρεί το πρόγραμμα NGEU της ΕΕ, το οποίο μπορεί να κρατήσει χαμηλά τα spreads των χωρών που ευνοούνται.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v