Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οι τιμές στόχοι για Πειραιώς από Axia-JP Morgan

Στις κινήσεις που γίνονται για να μειωθεί σε μονοψήφιο ποσοστό ο δείκτης μη εξυπηρετούμενων δανείων, ακόμα και εντός του έτους στέκονται οι δυο οίκοι.

Οι τιμές στόχοι για Πειραιώς από Axia-JP Morgan

Τιμή στόχο στα 2,15 ευρώ δίνει για τη μετοχή της Πειραιώς η Axia, στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων πρώτου εξαμήνου.

Επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα επηρεάστηκαν από έκτακτες δαπάνες για τις κινήσεις που έγιναν στο πλαίσιο της προσπάθειας μείωσης των κόκκινων δανείων.

Όπως εξηγεί οι υποκείμενες τάσεις παραμένουν θετικές για την τράπεζα. Καταγράφει νέες χορηγήσεις δανείων 3,4 δισ. ευρώ, ενώ διατηρεί τα κόστη υπό έλεγχο. Επισημαίνει μάλιστα ότι είναι πιθανό η Πειραιώς να φτάσει ακόμα και φέτος σε μονοψήφιο δείκτη NPEs.

Από την πλευρά της, η JP Morgan δίνει τιμή στόχο το 1,9 ευρώ διατηρώντας «ουδέτερη» σύσταση για τον τίτλο. Μιλά για ισχυρές υποκείμενες τάσεις. Εχοντας τα κεφάλαια που χρειάζεται η τράπεζα κινείται για τη μείωση του δείκτη NPEs σε μονοψήφιο ποσοστό, εξηγεί. Οι στόχοι είναι φιλόδοξοι αλλά η επίτευξή τους διευκολύνεται από την βελτίωση του μακροοικονομικού περιβάλλοντος στην Ελλάδα, ενώ το μάνατζμεντ έχει «παρελθόν» στο να επιτυγχάνει τους στόχους που θέτει.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v