Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πώς είδαν 11 χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Μεγάλα περιθώρια ανόδου για τη μετοχή αλλά και ισχυρές επιδόσεις τόσο φέτος όσο και το 2022 προβλέπουν οι εγχώριες χρηματιστηριακές για την εισηγμένη. Νέα τιμή-στόχος στα 23 ευρώ από την Εθνική Χρηματιστηριακή.

Πώς είδαν 11 χρηματιστηριακές τα αποτελέσματα της Mytilineos

Θετικοί για τη μετοχή της Μυτιληναίος αλλά και τις επιδόσεις της εισηγμένης εμφανίζονται 11 χρηματιστηριακές, σε σχετικές εκθέσεις μετά τα αποτελέσματα εννεαμήνου που ανακοίνωσε χθες

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου της Μυτιληναίoς υπερέβησαν τις εκτιμήσεις μας παρά τα αυξημένα ενεργειακά κόστη, τονίζει η Πειραιώς Χρηματιστηριακή σε έκθεσή της, στην οποία επισημαίνει ότι η εικόνα του 2022 παραμένει θετική για την εταιρεία.

Η χρηματιστηριακή στέκεται και στον κλάδο μεταλλουργίας, επισημαίνοντας ότι επωφελήθηκε από τις τιμές του αλουμινίου που βρίσκονται σε επίπεδα-ρεκόρ, ενώ και ο κλάδος έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας επιτάχυνε την εκτέλεση έργων.

Η Πειραιώς επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 19,5 ευρώ και τη σύσταση outperform για τη μετοχή.

Η Wood επισημαίνει ότι η εταιρεία αναμένεται να κινηθεί σε επίπεδα-ρεκόρ το 2022, με τα EBITDA να υπερβαίνουν τα 500 εκατ. ευρώ, λόγω των αυξημένων τιμών αλουμινίου, των υψηλότερων premium, του ισχυρού ανεκτέλεστου έργων ΑΠΕ και της λειτουργίας της νέας μονάδας CCGT.

H Pantelakis Securities επαναδιατυπώνει τη σύσταση overweight και επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου ήταν κατά τι καλύτερα των εκτιμήσεων. Tα μοντέλα της χρηματιστηριακής δίνουν τιμή-στόχο 17,4 ευρώ για τη μετοχή.

Η Axia σημειώνει ότι τα αποτελέσματα εννεαμήνου της εισηγμένης υπερέβησαν τις προσδοκίες, με τους κλάδους μεταλλουργίας και κατασκευής έργων βιώσιμης ανάπτυξης να αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή από τον κλάδο ενέργειας.

Η Optima στην ανάλυσή της κάνει λόγο για ικανοποιητικό τρίμηνο και ανθεκτικά αποτελέσματα σε περιβάλλον υψηλού κόστους. Επίσης δίνει έμφαση στον ισχυρό ισολογισμό της εισηγμένης καθώς η αύξηση του χρέους δικαιολογείται από τις αυξημένες ανάγκες κεφαλαίου κίνησης και το επενδυτικό πρόγραμμα.

Η Εθνική Χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει τη σύσταση outperform και δίνει νέα τιμή-στόχο για τη μετοχή στα 23 ευρώ, προβλέποντας περιθώριο ανόδου 47% από τα τρέχοντα επίπεδα.

Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ιστορικά υψηλά στην κερδοφορία της Mytilineos και παρά την εκτίναξη του ενεργειακού κόστους αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τις τιμές αλουμινίου.

Η Βeta Χρηματιστηριακή κάνει λόγο για ικανοποιητικά αποτελέσματα εννεαμήνου που διαμορφώθηκαν πάνω από τις προβλέψεις, λόγω καλύτερων επιδόσεων των τομέων ενέργειας και αερίου. «Μας αρέσει η μετοχή λόγω των θετικών προοπτικών στους τομείς μεταλλουργίας και έργων ΑΠΕ».

Για ανθεκτικά αποτελέσματα εννεαμήνου που ανοίγουν τον δρόμο για ιστορικό ρεκόρ κερδοφορίας το 2021 κάνει λόγο η Euroxx. Η χρηματιστηριακή εκτιμά ότι η εισηγμένη είναι καθ' οδόν για EBITDA 340-350 εκατ. ευρώ το 2021. Όπως αναφέρει, η εταιρεία είναι σε καλή θέση για να διαχειριστεί την πρωτοφανή κρίση στις αγορές ενέργειας.

Τα αποτελέσματα τρίτου τριμήνου υπερέβησαν κατά 6% τις προβλέψεις μας, επισημαίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. Τα αποτελέσματα αντανακλούν τις ισχυρές επιδόσεις του κλάδου μεταλλουργίας και τη βελτίωση στον τομέα έργων ΑΠΕ, που αντισταθμίζουν τη μικρότερη συμβολή του κλάδου ενέργειας και αερίου. Τα αποτελέσματα στηρίζουν τις προσδοκίες για ιστορικό υψηλό στα κέρδη το 2021, τονίζει, εκτιμώντας ότι τα EBITDA θα διαμορφωθούν στα 347 εκατ. ευρώ φέτος από 315 εκατ. ευρώ το 2020.

Σημειώνεται ότι όπως έγραψε χθες το Euro2day.gr, η Citi διατηρεί τη σύσταση «αγορά» και την τιμή-στόχο των 21,5 ευρώ για τη μετοχή, προβλέποντας περιθώριο ανόδου σχεδόν 40% από τα τρέχοντα επίπεδα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v