Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ερώτημα Κεφαλαιαγοράς στους νέους μετόχους της Intrakat για συντονισμένη δράση

Επιστολή-ερώτημα σε Winex και εφοπλιστές για ενδεχόμενη συντονισμένη δράση στην εξαγορά της Intrakat απηύθυνε η διοίκηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Επιβεβαιώνει η πλευρά της Winex.

Ερώτημα Κεφαλαιαγοράς στους νέους μετόχους της Intrakat για συντονισμένη δράση

Επιστολή τόσο προς τη Winex (συμφερόντων Δ. Μπάκου, Γ. Καϋμενάκη, Α. Εξάρχου) που απέκτησε το 31,7% της εισηγμένης Ιντρακάτ, όσο και προς τους εφοπλιστές Η. Γκότση και Κ. Αγγέλου, οι οποίοι επίσης απέκτησαν αθροιστικό ποσοστό της τάξης του 29,3% στην εταιρεία, επέδωσε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς με βασικό ερώτημα το ενδεχόμενο συντονισμένης δράσης.

Υπενθυμίζεται πως το ερώτημα εγείρεται, δεδομένου ότι η χρηματιστηριακή νομοθεσία υποδεικνύει τη διενέργεια δημόσιας πρότασης προς τους μετόχους μειοψηφίας, στην περίπτωση που οι νέοι μέτοχοι ελέγχουν από κοινού και σε συντονισμό πλειοψηφικό ποσοστό.

Σημειώνεται πως σύμφωνα με κύκλους προσκείμενους στη Winex, επιβεβαιώνεται η πρωτοβουλία της Ε.Κ., χωρίς ωστόσο αυτή να επεκτείνεται σε κάποιας μορφής έρευνα.

Οι ίδιοι κύκλοι σημειώνουν πως η πλευρά της Winex θα απαντήσει, υποστηρίζοντας την αρχική της τοποθέτηση, πως το εφοπλιστικό δίδυμο Γκότση-Αγγέλου και οι επενδυτικές τους αποφάσεις δεν σχετίζονται με τη στρατηγική της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v