Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurobank: Κέρδη 526 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο βλέπει η Optima

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η άνοδος των κερδών θα βασιστεί σε υψηλότερα λειτουργικά έσοδα (+39% στο τρίμηνο και +105% σε ετήσια βάση) αλλά και από τα έκτακτα έσοδα 504 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 254 προέρχονται από την πώληση της Cardlink One.

Eurobank: Κέρδη 526 εκατ. το δεύτερο τρίμηνο βλέπει η Optima

Ανοδο κερδών 95% σε σχέση με το Q1 στα 526,4 εκατ. ευρώ θα εμφανίσει η Eurobank το δεύτερο τρίμηνο, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Οptima Bank. 

Η χρηματιστηριακή σημειώνει ότι η άνοδος των κερδών θα βασιστεί σε υψηλότερα λειτουργικά έσοδα (+39% στο τρίμηνο και +105% σε ετήσια βάση) αλλά και από τα έκτακτα έσοδα 504 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 254 προέρχονται από την πώληση της Cardlink One. Τα υπόλοιπα αφορούν σε έσοδα από συναλλαγές και άλλα λειτουργικά έσοδα. 

Παράλληλα, τα καθαρά έσοδα από τόκους αναμένεται να ανέλθουν στα 349,7 εκατ. ευρώ, αυξημένα 3% στο τρίμηνο και 4% στο έτος. 

Τα έσοδα προ προβλέψεων αναμένεται να ανέλθουν στα 754,4 εκατ. ευρώ, με τις προβλέψεις για επισφάλειες να διαμορφώνονται στα 67 εκατ. ευρώ, ελαφρώς αυξημένες στο τρίμηνο, αλλά μειωμένες κατά 28% σε ετήσια βάση. 

Η Eurobank ανακοινώνει αποτελέσματα την Παρασκευή 29 Ιουλίου, μετά το κλείσιμο της αγοράς.  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v