Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

«Υποβαθμίζει» σε Hold τον ΟΤΕ η Eurobank Equities

Τιμή-στόχο τα 15,7 ευρώ διατηρεί η χρηματιστηριακή, που εκτιμά ότι με βάση την πορεία των οικονομικών μεγεθών και τις αποτιμήσεις, υπάρχει καλύτερη αξία σε άλλους ελληνικούς τίτλους.

«Υποβαθμίζει» σε Hold τον ΟΤΕ η Eurobank Equities

Τιμή-στόχο τα 15,7 ευρώ διατηρεί για τη μετοχή του ΟΤΕ η Eurobank Equities, αλλά παράλληλα αλλάζει τη σύσταση από «αγορά» σε «διακράτηση».

Ο OΤΕ πρόκειται να ανακοινώσει τα αποτελέσματα του δεύτερου τριμήνου στις 3 Αυγούστου, με τις τριμηνιαίες τάσεις να παραμείνουν μικτές. Τα έσοδα του ομίλου φαίνονται έτοιμα να βελτιωθούν κατά +0,6% σε ετήσια βάση από -2% το πρώτο τρίμηνο, αν και η πιθανή πτώση μεγαλύτερη του 3% στην εγχώρια αγορά θα αφήσει ελάχιστα περιθώρια ενθουσιασμού, κατά την άποψή της.

Με τη Ρουμανία να επιβαρύνει την κερδοφορία, περιμένει τα EBITDAa να διαμορφωθούν κοντά στα €325 εκατ., -2,2% σε ετήσια βάση έναντι -1% το πρώτο τρίμηνο. 

Βραχυπρόθεσμα, η περίπτωση της επένδυσης εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την προοπτική αλλαγών στα τιμολόγια, με εισαγωγή ρήτρας αναπροσαρμογής λόγω πληθωρισμού, με την προϋπόθεση ότι θα επικυρωθούν πράγματι από τη ρυθμιστική αρχή τους επόμενους μήνες. Ωστόσο, στην τρέχουσα συγκυρία, με την τιμή να είναι κοντά στην τιμή-στόχο, η Eurobank Equities αλλάζει τη σύσταση υποστηρίζοντας ότι υπάρχει καλύτερη αξία αλλού στις ελληνικές μετοχές.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v