Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Ανεβάζει τον πήχη για Helleniq Energy - Motor Oil η Eurobank Equities

Ελκυστικές οι αποτιμήσεις των δύο ελληνικών διυλιστηρίων, τονίζει η χρηματιστηριακή, που ανεβάζει τις τιμές-στόχους αλλά και τις προβλέψεις για τα λειτουργικά κέρδη της διετίας 2023-24.

Ανεβάζει τον πήχη για Helleniq Energy - Motor Oil η Eurobank Equities

Νέες, υψηλότερες τιμές-στόχους για τις μετοχές των Helleniq Energy και Motor Oil δίνει σε έκθεσή της η Eurobank Equities. 

Ειδικότερα, ανεβάζει τον στόχο για τη Helleniq Energy στα 9,4 από 9,2 ευρώ και για τη Μotor Oil στα 27,5 από 26,6 ευρώ, αυξάνοντας τις εκτιμήσεις της για τα μεγέθη των δύο εταιρειών. 

Οπως επισημαίνει, τα δύο ελληνικά διυλιστήρια επέδειξαν αξιοσημείωτη λειτουργική ανθεκτικότητα το 2023 ενώ αναμένει ότι και οι δυο εταιρείες θα διατηρήσουν επίπεδα λειτουργικών κερδών άνω των 800 εκατ. ευρώ το 2024. 

Με τις δύο μετοχές να διαπραγματεύονται με δείκτη EV/EBITDA στο 5, η χρηματιστηριακή θεωρεί ότι η τρέχουσα αποτίμηση δεν περιλαμβάνει την αυξανόμενη συμμετοχή των ΑΠΕ στο μείγμα κερδών. Ως εκ τούτου, η αποτίμηση και των δύο εταιρειών είναι ελκυστική.

Με βάση τις τάσεις για βελτίωση των περιθωρίων διύλισης και μεγαλύτερης ορατότητας για τις ΑΠΕ, η χρηματιστηριακή αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-24 της Helleniq κατά 20%, αναμένοντας πλέον EBITDA 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και 700 εκατ. ευρώ το 2024. 

Αντίστοιχα, αυξάνει την πρόβλεψη για τα EBITDA 2023-24 της Μotor Oil κατά 9% και 5% αντίστοιχα, με το μέγεθος να διαμορφώνεται σε 1,1 δισ. ευρώ εφέτος και στα 900 εκατ. ευρώ το 2024. 

  

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v