Mytilineos: Η ΑΧΙΑ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 48,60 ευρώ

Περιθώριο ανόδου πάνω από 30% από τα τρέχοντα επίπεδα βλέπει ο οίκος, που επαναλαμβάνει τη σύσταση αγοράς. Πληροί τα κριτήρια για τον FTSE 100 η μετοχή, τονίζει. Πώς είδε το Q1.

Mytilineos: Η ΑΧΙΑ αυξάνει την τιμή-στόχο στα 48,60 ευρώ

Η ΑΧΙΑ αυξάνει την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Mytilineos στα 48,60 ευρώ από 43,10 ευρώ προηγουμένως, η οποία μεταφράζεται σε περιθώριο ανόδου πάνω από 30% από τα τρέχοντα επίπεδα, επαναλαμβάνοντας τη σύσταση αγοράς.

Η Mytilineos, παρά τις σημαντικές επενδύσεις που πραγματοποιεί, συνεχίζει να διανέμει υψηλά μερίσματα στους μετόχους της και με δείκτη διανομής 34%, η εκτιμώμενη μερισματική απόδοση εκτιμάται στο 4,3% για φέτος και στο 4,6% το 2025.

Η αποτίμηση του ομίλου, με βάση τα προβλεπόμενα μεγέθη της ΑΧΙΑ για φέτος είναι στις 8 φορές για τον δείκτη Ρ/Ε και στις 6,8 φορές δείκτη EV/EBITDA. Για το επόμενο έτος, η μετοχή είναι διαπραγματεύσιμη με 7,3 φορές τον δείκτη Ρ/Ε και 6,4 φορές τον δείκτη EV/EBITDA, αντίστοιχα. Η ΑΧΙΑ χαρακτηρίζει τα επίπεδα διαπραγμάτευσης της μετοχής «μη απαιτητικά».

Αναφορικά με την πιθανή εισαγωγή της μετοχής στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η επενδυτική τράπεζα επισημαίνει ότι είναι πιθανό εντός των επόμενων 12-18 μηνών να λάβει χώρα η εισαγωγή στο LSE. Η Mytilineos, ωστόσο, θα διατηρήσει παράλληλα την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αθηνών. Η ΑΧΙΑ εκτιμά ότι αν η εισαγωγή λάβει χώρα στο LSE, αυτό θα σημαίνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για την ένταξή της στον βασικό βρετανικό δείκτη μετοχών FTSE 100.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου, ο όμιλος της Mytilineos σημείωσε αύξηση 12% σε ετήσια βάση στα EBITDA στα 252 εκατ. ευρώ και αύξηση 10% σε ετήσια βάση στα καθαρά κέρδη μετά από μειοψηφίες στα 158 εκατ. ευρώ. Καταλύτης της ανόδου των αποτελεσμάτων ήταν οι συνεχιζόμενες ισχυρές επιδόσεις του τομέα ενέργειας, που σημείωσε άλμα 22% σε ετήσια βάση στα EBITDA στα 184 εκατ. ευρώ.

 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v