Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εκτιμήσεις για OΠΑΠ, Εμπορική, ΟΤΕ (update)

Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους και το μέρισμα τoυ OΠΑΠ δημοσίευσε η UBS, διατηρώντας ως τιμή-στόχο τα 12 ευρώ. Επίσης, Εθνική ΑΧΕ και Marfin Hellenic διατυπώνουν τις προβλέψεις τους για τα αποτελέσματα 2002 της Εμπορικής, καθώς και 11 αναλυτές για τον ΟΤΕ.

Εκτιμήσεις για OΠΑΠ, Εμπορική, ΟΤΕ (update)
Τις εκτιμήσεις της για τα αποτελέσματα έτους του ΟΠΑΠ παραθέτει η UBS σε έκθεσή της, στην οποία διατηρεί την τιμή-στόχο (12 ευρώ) και τη σύστασή της (αγορά – Buy), ενώ αποδίδει τον αριθμό (1) στην πρόβλεψή της, δεδομένο που σημαίνει ότι η εκτίμησή της έχει αυξημένες πιθανότητες να πραγματοποιηθεί.

Η UBS εκτιμά ότι τα αποτελέσματα του ΟΠΑΠ ”δεν θα αποτελέσουν έκπληξη” και αναμένει αύξηση 10,8% στα έσοδα της εταιρίας, τα οποία προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 1.999,9 εκατ. ευρώ, αλλά και ενίσχυση κατά 4,1% στα ΕΒΙΤDA, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 418,8 εκατ. ευρώ.

Εν τούτοις, πτώση ύψους 13% εκτιμάται ότι θα σημειώσουν τα καθαρά κέρδη του ΟΠΑΠ, στα 209,5 εκατ. ευρώ.

Στον αντίποδα, η UBS αναμένει ότι ο ΟΠΑΠ θα ”δώσει” ελαφρώς αυξημένο μέρισμα, το οποίο προσδιορίζεται στα 0,63 ευρώ, ενώ χαρακτηρίζει την εταιρία ως ”ενδιαφέρουσα επενδυτική περίπτωση”.

Παράλληλα, θετικά σχόλια πραγματοποιεί η UBS για τη μελλοντική κερδοφορία του ΟΠΑΠ, κάνοντας ξεχωριστή αναφορά για την εισαγωγή των νέων παιχνιδιών. Για το 2002 εκτιμάται επίσης ότι ο πολλαπλασιαστής της εταιρίας θα ανέλθει στο 13,8, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή στα 0,66 ευρώ. Σημειώνεται ότι η εταιρία θα ανακοινωσει αποτελέσματα στις 27 Φεβρουαρίου.

Παράλληλα, προβλέψεις για τη χρήση του 2002 της Εμπορικής Τράπεζας και του ΟΤΕ παρουσιάζουν οι αναλυτές, με αφορμή την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων τους στις 25 και 27 Φεβρουαρίου αντίστοιχα.

Αναλυτικότερα, η Εθνική Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι τα καθαρά έσοδα από τόκους της Εμπορικής Τράπεζας θα ανέλθουν στα 557 εκατ. ευρώ, ενώ τα έσοδα από προμήθειες προβλέπεται να διαμορφωθούν στα 141 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η Εθνική εκτιμά ότι τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας της Εμπορικής θα μειωθούν κατά 61%, έναντι του 2001, διαμορφούμενα στα 58 εκατ. ευρώ.

Εξάλλου, κατά 64,2% αναμένει η Marfin Hellenic να υποχωρήσουν τα μετά φόρων κέρδη της Εμπορικής Τράπεζας, διαμορφούμενα στα 52,4 εκατ. ευρώ, ενώ για τα προ φόρων κέρδη εκτιμά ότι θα μειωθούν κατά 64,8% σε σχέση με το 2001, στα 84,8 εκατ. ευρώ.

Η Marfin Hellenic εκτιμά ότι οι πωλήσεις της τράπεζας το 2002 θα μειωθούν κατά 8,0% και θα ανέλθουν στα 550,2 εκατ. ευρώ.

Στο μεταξύ, στο επίκεντρο της προσοχής των αναλυτών της Marfin Hellenic βρέθηκε και ο ΟΤΕ, ο οποίος εκτιμάται ότι θα ενισχύσει τα μετά φόρων κέρδη του για το 2002 κατά 4,8%, στα 414 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του οργανισμού προβλέπεται να ανέλθουν στα 4.322 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση κατά 5,9%, έναντι του 2001, ενώ τα προ φόρων κέρδη του, σύμφωνα με τη Marfin Hellenic, θα αυξηθούν κατά 8,8%, στα 808,7 εκατ. ευρώ.

Εκτιμήσεις για τα αποτελέσματα του οργανισμού πραγματοποίησε και ομάδα 11 αναλυτών, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Dow Jones Newswires.

Mε βάση τις εκτιμήσεις τους, ο ΟΤΕ θα καταγράψει αύξηση κατά 6% στα καθαρά κέρδη για το 2002, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 418,2 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις του οργανισμού, σύμφωνα με το τηλεγράφημα, θα διαμορφωθούν στα 4.335 εκατ. ευρώ, ενώ αύξηση κατά 2,4% θα σημειώσει ο ΟΤΕ στα ΕΒΙΤDΑ του 2002, τα οποία εκτιμάται ότι θα ανέλθουν στα 1.749 εκατ. ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο