Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αρση επιτήρησης για Olympic Catering από το ΧΑ

Την άρση του καθεστώτος επιτήρησης της Olympic Catering αποφάσισε το ΔΣ του XA, ενώ ακόμη ενέκρινε την εισαγωγή της Ρεβοίλ στην Παράλληλη Αγορά. Παράλληλα ορίζονται ειδικοί διαπραγματευτές η Proton ΑΧΕΠΕΥ για τον Κυριακούλη και η Δυναμική για την Ντρούκφαρμπεν, ενώ ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου της Comm Group.

Αρση επιτήρησης για Olympic Catering από το ΧΑ
Την άρση του καθεστώτος επιτήρησης της Olympic Catering αποφάσισε το ΔΣ του XA, ενώ ακόμη ενέκρινε την εισαγωγή της Ρεβοίλ στην Παράλληλη Αγορά. Παράλληλα ορίζονται ειδικοί διαπραγματευτές η Proton ΑΧΕΠΕΥ για τον Κυριακούλη και η Δυναμική για την Ντρούκφαρμπεν, ενώ ενέκρινε την έκδοση ομολογιακού δανείου της Comm Group.

Ειδικότερα, το ΔΣ του ΧΑ, αποφάσισε την άρση της ”υπό επιτήρηση” διαπραγμάτευσης των μετοχών της Olympic Catering και την επαναφορά της σε κανονικό καθεστώς διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, ενέκρινε το ενημερωτικό δελτίο της Ρεβόιλ για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου και την εισαγωγή των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου. Σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε, η εταιρία θα διαθέσει 1.170.000 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές, εκ των οποίων οι 1.114.500 με δημόσια εγγραφή και οι 55.500 με ιδιωτική τοποθέτηση. Επιπρόσθετα, ανακοίνωσε ότι θα διατεθούν 200.000 υφιστάμενες κοινές ονομαστικές μετοχές με δημόσια εγγραφή για τη διενέργεια πράξεων σταθεροποίησης.



Εξάλλου, το Δ.Σ. του Χ.Α. εξέτασε το ενημερωτικό δελτίο της Ελβιεμέκ για την επαναδιαπραγμάτευση των μετοχών της στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου και την εισαγωγή των μετοχών που προέκυψαν από αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου κατά το διάστημα αναστολής διαπραγμάτευσης.

Η εν λόγω εταιρία πληροί τις προϋποθέσεις της απόφασης 44/27-7-2000 πλήν του φορολογικού ελέγχου, τον οποίο θα πρέπει να προσκομίσει στο Χ.Α, προκειμένου να εγκριθεί το ενημερωτικό δελτίο.

Επίσης, σύμφωνα με τα ενημερωτικά δελτία που εγκρίθηκαν, η εταιρία EFG Eurobank Εργασίας προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 10.108.526 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας € 2,89, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι (πλην μετόχου EFG EUrobank Εργασίας) της Επενδύσεις Εργασίας (9 παλαιές μετοχές θα ανταλλαγούν με 1 νέα μετοχή).

Οι μέτοχοι της EFG Eurobank Εργασίας (πλην μετόχου ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ Α.Ε. και μετά την ακύρωση των ιδίων μετοχών που κατέχει η απορροφώσα), θα διατηρήσουν τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν (303.392.359 κοινές ονομαστικές μετοχές) με νέα ονομαστική αξία € 2,89.

Επιπλέον, η Δομική Κρήτης προβαίνει σε αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου εκδίδοντας 1.495.965 νέες κοινές ονομαστικές μετοχές ονομαστικής αξίας 0,40 ευρώ, τις οποίες θα λάβουν οι μέτοχοι της απορροφώμενης Α.&Δ. Αποστολόπουλος ΑΤΕ (κάθε 1 παλαιά μετοχή θα ανταλλάσσεται με 73,3675821481 νέες μετοχές).

Παράλληλα, σύμφωνα με το ενημερωτικό δελτίο που εγκρίθηκε από το ΔΣ του ΧΑ, η εταιρία Comm Group (πρώην MARFIN COMM) προβαίνει σε έκδοση ομολογιακού δανείου εκδίδοντας 100.000 μετατρέψιμες σε μετοχές ομολογίες ονομαστικής αξίας 90,00 ευρώ η κάθε μια, με δικαίωμα προτίμησης υπέρ παλαιών μετόχων. Η διάρκεια του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου είναι πενταετής.

Επίσης το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά τη σημερινή συνεδρίαση του ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 32.946.875 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Folli Follie, που προέκυψαν από μετατροπή ισαρίθμων ανωνύμων μετοχών της εταιρίας.

Ακόμη, εγκρίθηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των νέων 43.500.250 κοινών ονομαστικών μετοχών, ονομαστικής αξίας 0,30 ευρώ της εταιρίας Παντεχνική που προέκυψαν από το reverse split των μετοχών της.

Σύμφωνα με την απόφαση του ΔΣ του ΧΑ εξάλλου, εγκρίθηκε η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 6.783.500 νέων δωρεάν (ΚΟ) μετοχών της εταιρίας Ντεσπέκ Πολυμέσα, και η εισαγωγή τιμαριθμοποιημένων Ομολόγων σε Ευρώ του Ελληνικού Δημοσίου έκδοσης 27/3/2003.

Εξάλλου, το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. ενημερώθηκε για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Ντεσπέκ Πολυμέσα από 0,88 σε 0,90 ευρώ και την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας Μύλοι Λούλη από 0,62 σε 0,64 ευρώ.

Παράλληλα, έλαβε γνώση για την ακύρωση και διαγραφή 8.081.526 κοινών ονομαστικών μετοχών της EFG Eurobank Εργασία και την αλλαγή της επωνυμίας της εταιρίας Α.Καμπάς A.E. Συμ/χων και Ανάπτυξης Ακινήτων σε Reds Ανώνυμη Εταιρία Ανάπτυξης Ακινήτων & Υπηρεσιών με διακριτικό τίτλο Reds A.E.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. καθόρισε ως ημερομηνίες έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών των εισηγμένων εταιριών Ντρουκφάρμπεν Ελλάς με ειδικό διαπραγματευτή την Δυναμική ΑΧΕΠΕΥ, την 17/4/2003 και Κυριακούλης Μεσογειακαί Κρουαζιέραι Ναυτιλιακή, με ειδικό διαπραγματευτή την Proton ΑΧΕΠΕΥ, την 22/4/2003.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v