Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για Revoil

Την επιβολή προστίμων για τις εταιρίες Εμπορικό Δεσμό και Μega Trust AΧΕΠΕΥ, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της REVOIL στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Μειώνεται το ύψος του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου στα 187 εκατ. ευρώ.

Κεφαλαιαγορά: Πράσινο φως για Revoil
Την επιβολή προστίμων για τις εταιρίες Εμπορικό Δεσμό και Μega Trust AΧΕΠΕΥ, αλλά και την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με Δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της REVOIL στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α. ενέκρινε η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς στη σημερινή της συνεδρίαση.

Συγκεκριμένα, εγκρίθηκε η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με δημόσια εγγραφή και την εισαγωγή των μετοχών της REVOIL ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΩΝ στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, υπό προϋποθέσεις.

Η επιβολή προστίμου ύψους 10.000 ευρώ στην εταιρία Εμπορικός Δεσμός Α.Ε., διότι δεν τήρησε υποχρεώσεις των εισηγμένων εταιριών για την εξασφάλιση της διαφάνειας και πληροφόρησης των επενδυτών όσον αφορά σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την οποία τελικά δεν πραγματοποίησε, καθώς και τον μη σχολιασμό δημοσιευμάτων που την αφορούσαν.

Επίσης, ενέκρινε την επιβολή προστίμου ύψους 3.000 ευρώ στην εταιρία MEGA TRUST ΑΧΕΠΕΥ για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας.

Το Δ.Σ. της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε τον διορισμό χρηματιστηριακών εκπροσώπων στις εταιρίες FORTIUS FINANCE ΑΧΕΠΕΥ και EUROXX ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΕΠΕΥ.

Την ανάκληση της χορηγηθείσης άδειας λειτουργίας της εταιρίας ΣΕΛΛΑΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΑΕΠΕΥ κατόπιν σχετικής απόφασης της γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Τον καθορισμό του ύψους του Συνεγγυητικού Κεφαλαίου για το έτος 2003 στο ποσό των ευρώ 187 εκατ. έναντι 234,8 εκατ. του 2002, καθώς και τον καθορισμό της ελαχίστης εισφοράς των ΕΠΕΥ για το 2003 στο ποσό των 704.328 ευρώ.

Τέλος, ενέκρινε την τροποποίηση του κανονισμού άυλων τίτλων (ΣΑΤ) ώστε το Κεντρικό Αποθετήριο να αναλάβει και την εκκαθάριση των χρηματιστηριακών συναλλαγών επί ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου. Η εκκαθάριση των συναλλαγών επί των συγκεκριμένων ομολόγων θα γίνεται από το αποθετήριο την επομένη της ημέρας που διενεργήθηκε η συναλλαγή (Τ+1).

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v