Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Οκ από ΧΑ για είσοδο της Entersoft στην ΕΝΑ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά  των 4.456.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ».

Οκ από ΧΑ για είσοδο της Entersoft στην ΕΝΑ
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση στην Εναλλακτική Αγορά (ΕΝ.Α.) του Χρηματιστηρίου Αθηνών των 4.456.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ», αφού διαπίστωσε την επάρκεια της διασποράς των μετοχών της.

Από το συνολικό αριθμό των προς εισαγωγή μετοχώ, 366.000 μετοχές διατέθηκαν με Ιδιωτική Τοποθέτηση σε περιορισμένο κύκλο προσώπων, στην τιμή των € 2,52 ανά μετοχή.

Ως πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της «ΕΝΤΕΡΣΟΦΤ» ορίστηκε η 3η Ιουνίου 2008.

Επίσης, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών αποφάσισε τη μεταφορά των μετοχών της εταιρίας «ΝΕΟΧΗΜΙΚΗ.» στην κατηγορία "Ειδικών Χρηματιστηριακών Χαρακτηριστικών", από την 23η Μαΐου 2008, αφού έλαβε υπόψη ότι το ποσοστό της διασποράς της εταιρίας είναι μικρότερο από 10%.

Επιπλέον, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση, ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση: 

*  των 8.333.000 νέων μετοχών - εκ των οποίων 7.953.000 κοινές και 380.000 προνομιούχες ονομαστικές μετοχές - της εταιρίας «ΒΙΟΣΩΛ», που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με καταβολή μετρητών και κατάργηση του δικαιώματος προτίμησης των παλαιών μετόχων, υπέρ στρατηγικού επενδυτή. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 28η Μαΐου 2008. 

* των 3.850.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΚΟΡΡΕΣ», που προέκυψαν από αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με διανομή δωρεάν μετοχών στους μετόχους, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές. Δικαιούχοι των νέων δωρεάν μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 27ης Μαΐου 2008. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων δωρεάν μετοχών ορίστηκε η 4η Ιουνίου 2008.

Επιπρόσθετα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενέκρινε:

* την ανανέωση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών «ΙΛΥΔΑ Α.Ε.» και «SPRIDER STORES A.E.» από την εταιρία – Μέλος του ΧΑ «MERIT Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ». 

*  την απόκτηση της ιδιότητας του Ειδικού Διαπραγματευτή στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των ΣΜΕ επί των μετοχών των εισηγμένων εταιριών «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD», «METKA A.E.», «ΣΙΔΕΝΟΡ Α.Ε.» και «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε.» από την εταιρία – Μέλος της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «PROTON BANK Α.Ε.», και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης της ειδικής διαπραγμάτευσης επί των παραπάνω παράγωγων προϊόντων την Δευτέρα 26 Μαΐου 2008. 

* το αίτημα της εταιρίας – Μέλους της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «PROTON BANK», για παραίτηση της από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στο παράγωγο προϊόν «ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/ATHEX MID40», με τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης στο εν λόγω παράγωγο προϊόν την Παρασκευή 23 Μαΐου 2008. 

* το αίτημα της εταιρίας – Μέλους της Αγοράς Παραγώγων του ΧΑ «ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΕΛΛΑΔΟΣ Α.Ε.», για παραίτηση της από την ιδιότητα του Ειδικού Διαπραγματευτή στη διαπραγμάτευση στην Αγορά Παραγώγων του ΧΑ των «ΣΜΕ επί του δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ-MID40» και των «Δικαιωμάτων Προαίρεσης στο δείκτη FTSE/ΑΤΗΕΧ-MID40», με τελευταία ημέρα Ειδικής Διαπραγμάτευσης στα εν λόγω παράγωγα προϊόντα την Δευτέρα 2 Ιουνίου 2008.

Τέλος, το Διοικητικό Συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε για: 

*  τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «INFORM Π. ΛΥΚΟΣ Α.Ε.», σχετικά με την εξαγορά της μη εισηγμένης εταιρίας «AUSTRIA CARD - Plastikkarten und Ausweissysteme G.m.b.H» και με την επέκτασή της σε νέες δραστηριότητες. 

*  τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.» λόγω ακύρωσης 10.407.537 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί την 28η Μαΐου 2008, καθώς και για την προσθήκη του διακριτικού τίτλου «ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ» στο άρθρο 1 του καταστατικού της Τράπεζας, ο οποίος θα ισχύει από την 27η Μαΐου 2008.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v