Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Επιφυλάξεις από Π&Κ - Marfin για Τηλέτυπο (update)

Επιφυλάξεις διατυπώνουν στα πρωινά τους reports για τον Τηλέτυπο οι Μarfin και Π&Κ, κυρίως λόγω της εκτιμώμενης για το εννεάμηνο και το έτος μείωσης των εσόδων της εταιρίας. Τα 5,3 ευρώ θέτει ως τιμή-στόχο η Marfin, ενώ σημάδια ανάκαμψης ”βλέπει” η Π&Κ.

Επιφυλάξεις από Π&Κ - Marfin για Τηλέτυπο (update)
Τη μείωση του μεριδίου διαφημιστικής δαπάνης της Τηλέτυπος επισημαίνουν στα πρωινά τους report οι Π&Κ και Marfin Hellenic.

Συγκεκριμένα, τις επιφυλάξεις της για την Τηλέτυπος, με αφορμή τα εκτιμώμενα για το 9μηνο και το έτος έσοδα εκφράζει στο πρωινό της report η Marfin Hellenic, διατηρώντας την τιμή-στόχο στα 5,3 ευρώ ανά μετοχή.

Η χρηματιστηριακή αναφερόμενη στα μικτά διαφημιστικά έσοδα της Τηλέτυπος εκφράζει την εκτίμηση ότι η υποχώρησή τους το α΄ και β΄ τρίμηνο συνεχίστηκε και στο γ΄ τρίμηνο του έτους, φέρνοντας έτσι τα συνολικά έσοδα του εννεαμήνου στα 129,8 εκατ. ευρώ - μειωμένα κατά 16,3% σε ετήσια βάση.

Η Marfin αναφέρει πως η συνεχιζόμενη πτώση των εσόδων από τη βασική επενδυτική δραστηριότητα της Τηλέτυπος οφείλεται στη χαμηλότερη τηλεθέαση, αλλά και στην απόφαση, στην αρχή του έτους, της διοίκησης να περικόψει τις εκπτώσεις προς τους πελάτες της.

Με βάση τη μικτή διαφημιστική δαπάνη 9μήνου και αναμένοντας τους φόρους στο 43,5% των διαφημιστικών εσόδων και τα έσοδα από δικαιώματα προγράμματος αυξημένα κατά 24,8%, στα 4,9 εκατ. ευρώ (λόγω της ενοποίησης της Τηλέτυπος Κύπρου), οι ενοποιημένες πωλήσεις της εταιρίας αναμένονται στα 78,2 εκατ. ευρώ.

Με τις προβλέψεις αυτές συμφωνούν οι αναθεωρημένες εκτιμήσεις της Marfin για τα έσοδα στο σύνολο του 2003 (124,5 εκατ. ευρώ, -10,5% σε ετήσια βάση).

Βάσει αυτών, εκτιμάται ότι το νέο πρόγραμμα του MEGA που ξεκίνησε στο δ΄ τρίμηνο του έτους θα είναι επιτυχημένο και θα σταθεροποιήσει το μερίδιο αγοράς του καναλιού στο 28,5%.

Τη μείωση του μεριδίου διαφημιστικής δαπάνης της Τηλέτυπος κατά το μήνα Σεπτέμβριο επισημαίνει εξάλλου η Π&Κ στο δικό της πρωινό report, ενώ αναφέρεται και στην υποχώρηση κατά την περίοδο Ιανουάριος - Σεπτέμβριος.



Η χρηματιστηριακή κάνει λόγο για υποαπόδοση, αν και χαρακτηρίζει ”αναμενόμενη” τη μείωση των εσόδων της Τηλέτυπος και διαπιστώνει σημάδια δυνητικής ανάκαμψης στα στοιχεία τηλεθέασης από την αρχή της νέας περιόδου προβολών.

Καταλήγοντας, η Π&Κ αναφέρει ότι η διατήρηση της ανόδου της τιμής της μετοχής θα απαιτούσε περαιτέρω επιβεβαίωση της βελτιωμένης θεαματικότητας και των εσόδων διαφήμισης, ώστε να στοιχειοθετηθεί ανάκαμψη μέσα στο δ΄ τρίμηνο.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v