Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Cosmote: Θετική η EFG Eurobank για τα μεγέθη 2003

Στην ισχυρή ανάπτυξη των εγχώριων δραστηριοτήτων της, αποδίδει η EFG Eurobank Securities τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Cosmote για το έτος 2003, τα οποία χαρακτηρίζει αντίστοιχα των προβλέψεών της και των προβλέψεων της αγοράς. Οι συστάσεις, οι προβλέψεις για το μέρισμα.

Cosmote: Θετική η EFG Eurobank για τα μεγέθη 2003
Στην ισχυρή ανάπτυξη των εγχώριων δραστηριοτήτων της, αποδίδει η EFG Eurobank Securities τη βελτίωση των αποτελεσμάτων της Cosmote για το έτος 2003, τα οποία χαρακτηρίζει αντίστοιχα των προβλέψεών της και των προβλέψεων της αγοράς.

Η χρηματιστηριακή στην ανάλυσή της (Κώστας Καραγιώργος) διατηρεί τη σύσταση outperform για τον τίτλο, ενώ εκτιμά ότι το μέρισμα για την χρήση του 2003 θα είναι κατά 14% αυξημένο και θα ανέλθει σε 0,4 ευρώ, γεγονός που θα διαμορφώσει τη μερισματική απόδοση στο 3,2%.

Η χρηματιστηριακή διατηρεί τη θετική της στάση για την εταιρία λόγω της θέσης της στην αγορά, της ισχυρής χρηματοοικονομικής της κατάστασης και των δυνατοτήτων που παρέχουν στην ευρύτερη περιοχή οι θυγατρικές κινητής τηλεφωνίας του ΟΤΕ.

Σύμφωνα με το report, η Cosmote διαπραγματεύεται 6,5 φορές τον εκτιμώμενο λόγο EV/ EBITDA για το 2004 και 13,3 φορές τα εκτιμώμενα για το ίδιο έτος κέρδη ανά μετοχή, στοιχεία που υποδηλώνουν μικρό discount έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστριών.

Επίσης, το report της EFG Eurobank Securities αναφέρεται στις πρόσθετες εισροές που αναμένεται να παρατηρηθούν στη μετοχή της Cosmote, λόγω της εισόδου της στον δείκτη MSCI Greece. Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, ως τις 27 Φεβρουαρίου (ημέρα από την οποία εισέρχεται στο δείκτη η Cosmote), τα funds που επενδύουν στον συγκεκριμένο δείκτη θα αγοράσουν περίπου 4,5- 5 εκατ. μετοχές της ελληνικής τηλεπικοινωνιακής εταιρίας.



ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο