Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Πως "είδε" η Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ τα μεγέθη 2008

Η μείωση της κερδοφορίας που εμφανίζουν στο σύνολό τους οι εταιρείες που συμμετέχουν στον δείκτη FTSE 20, είναι αντιπροσωπευτική και των υπολοίπων εισηγμένων, σχολιάζει η Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ. Τι λέει για τους επιμέρους κλάδους.

Πως είδε η Κύπρου ΑΧΕΠΕΥ τα μεγέθη 2008
Μείωση της κερδοφορίας εμφανίζουν στο σύνολο τους οι Εταιρείες που συμμετέχουν στο δείκτη FTSE ASE-20, όσον αφορά τα ετήσια δημοσιευμένα οικονομικά τους στοιχεία χρήσης 2008. Η εικόνα αυτή είναι αντιπροσωπευτική και των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών του ΧΑ, σχολιάζει με την έκθεση της για τα αποτελέσματα της χρήσης 2008 η Κύπρου Χρηματιστηριακή.

Όπως αναφέρει η χρηματιστηριακή, τα κέρδη μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας (καθαρά κέρδη) υποχώρησαν 34,1%, ενώ εξαιρουμένων των τραπεζών η μείωση τους ήταν ακόμα μεγαλύτερη, υποχωρώντας κατά περίπου 48% σε σχέση με τα κέρδη του 2007.

Ο συνολικός κύκλος εργασιών των εταιρειών του FTSE ASE-20 αυξήθηκε κατά 13,8% το 2008, σε σχέση με το προηγούμενο έτος, ενώ εξαιρουμένων των τραπεζών η αύξηση ανήλθε σε 16,8%.

Το μέσο σταθμικό περιθώριο των καθαρών κερδών υποχώρησε στο 8,6% από 14,9% το 2007. Εξαιρουμένων των τραπεζών το μέσο σταθμικό περιθώριο των καθαρών κερδών υποχώρησε στο 3,6% από 8% το 2007.

Για τις τράπεζες που συμμετέχουν στο δείκτη FTSE ASE20, το καθαρό περιθώριο κέρδους υποχώρησε στο 25,2% από 35,1%. Η μείωση αυτή οφείλεται στην αύξηση των προβλέψεων για μη εξυπηρετούμενα δάνεια που πραγματοποιήθηκαν κατά το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης 2008, σημειώνεται στην έκθεση.

Η Κύπρου Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι οι εταιρείες του δείκτη FTSE ASE-20 αποτελούν το 68% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ. Ο κλάδος των τραπεζών αντιπροσωπεύεται με 8 Εταιρείες, οι οποίες αποτελούν το 24% περίπου της συνολικής κεφαλαιοποίησης του ΧΑ.

Από τις 20 εταιρείες που συμμετέχουν στο δείκτη, 12 έχουν ανακοινώσει ότι θα προβούν σε διανομή μερίσματος με μετρητά για τη χρήση του 2008. Οι Ελληνικές τράπεζες λόγω της συμμετοχής τους στο πρόγραμμα ενίσχυσης των 28 δισ. ευρώ από το Δημόσιο δεν έχουν το δικαίωμα να διανείμουν μέρισμα σε μετρητά.

Πιο αναλυτικά για τους επιμέρους κλάδους, η Κύπρου Χρηματιστηριακή σχολιάζει τα εξής:

Τράπεζες

Η ολοκλήρωση των αποτελεσμάτων στον τραπεζικό κλάδο συμπορεύτηκε με τη πρωτοβουλία της Ελληνικής Κυβέρνησης- μεσούσης της ραγδαίας επιδείνωσης της διεθνούς κρίσης- με τον Νόμο 3723/2008 για την ενίσχυση της ρευστότητας και της κεφαλαιακής βάσης των ελληνικών τραπεζών μέσω προγράμματος ύψους €28δις.

Το τέταρτο τρίμηνο του 2008 χαρακτηρίσθηκε από την απουσία ρευστότητας στις διεθνείς αγορές, την κατακόρυφη αύξηση του επασφάλιστρου κινδύνου και την επιταχυνόμενη υποχώρηση των τιμών στις κεφαλαιαγορές, με τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο να υπολείπεται του ετήσιου ρυθμού αύξησης των χορηγήσεων (~23% ετησίως), αύξηση του δείκτη μη εξυπηρετούμενων δανείων και την υιοθέτηση προληπτικής εφαρμογής υψηλών προβλέψεων από το σύνολο του κλάδου, για την αντιμετώπιση πιθανών δυσχερέστερων πιστωτικών συνθηκών.

Επιπλέον η παρουσίαση τάσης μείωσης του επιτοκιακού περιθωρίου (ΝΙΜ) θα μπορούσε να οδηγήσει σε επιδείνωση της κερδοφορίας κατά το τρέχον έτος.

Αξιοσημείωτη είναι άλλωστε η διαμόρφωση των προβλέψεων σε επίπεδα άνω των €3δις., με αύξηση που προσεγγίζει σε ετήσια βάση τα επίπεδα του 50%. Επιπλέον, η επιδείνωση της κρίσης στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα οδήγησε στην αναθεώρηση επί τα χείρω των αναπτυξιακών προοπτικών των οικονομιών των χωρών στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ παρατηρήθηκε σημαντική αύξηση της διακύμανσης των συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Ειδικές Χρηματοοικονομικές Υπηρεσίες

Τα ενοποιημένα κέρδη μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας του ομίλου MIG ανήλθαν σε €112,6 εκ έναντι €330,1 εκ το 2007. Σε συγκρίσιμη βάση, έπειτα από την αφαίρεση έκτακτων κερδών ύψους €267,8 εκ το 2007 που προέκυψαν από την πώληση των τραπεζικών συμμετοχών, η ετήσια αύξηση των προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων κερδών (EBITDA) διαμορφώθηκε στο 80,7%, στα €309εκ. έναντι €34εκ. το 2007.

Ο Όμιλος προχωρά στη διανομή μερίσματος €0,20 ανά μετοχή (~8% μερισματική απόδοση), μειωμένο κατά 47% σε σχέση με τη χρήση του 2007. Η εσωτερική αξία της εταιρείας στις 31 Δεκ. ήταν €5,45 ανά μετοχή.

Ο Όμιλος διαθέτει επαρκή ρευστότητα (€1,5 δις) για μελλοντικές εξαγορές. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Ομίλου οι στόχοι για το 2009 είναι η συγκράτηση του κόστους με παράλληλη αύξηση του μεριδίου αγοράς στους τομείς δραστηριοποίησης του Ομίλου. Στα μελλοντικά σχέδια περιλαμβάνεται η πιθανή αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους περίπου 5 δις. ευρώ.

Διυλιστήρια

Θετικά κρίνονται τα αποτελέσματα των Εταιριών του κλάδου (ΕΛΠΕ, ΜΟΗ), καθώς τα Ελληνικά Πετρέλαια εμφάνισαν ικανοποιητική λειτουργική κερδοφορία, ενώ παρουσίασαν μείωση της καθαρής κερδοφορίας κυρίως λόγω αποτίμησης των αποθεμάτων ύψους €482εκατ.

Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση του Ομίλου δημιούργησε τη βάση για διανομή υψηλού μερίσματος €0,45/μτχ για τη χρήση του 2008, συμπεριλαμβανομένου και του προμερίσματος των €0,15/μτχ.

Η στρατηγική του Ομίλου περιλαμβάνει τη συνέχιση της αναδιάρθρωσης-ισχυροποίησης του κλάδου της λιανικής στην Ελλάδα και την ανάπτυξη στα Βαλκάνια, την αναβάθμιση και εκσυγχρονισμό των διυλιστηρίων Ελευσίνας και Θεσσαλονίκης, την ανάπτυξη της συνεργασίας στον κλάδος της ενέργειας με την Edison, έχοντας άλλωστε στρατηγική συμμετοχή 35% στη ΔΕΠΑ.

Η Motor Oil ολοκλήρωσε μια σημαντική χρονιά από άποψη υλοποίησης επενδύσεων, σύναψης στρατηγικών συνεργασιών και επίτευξης οικονομικών αποτελεσμάτων. Η καθαρή κερδοφορία του Ομίλου επιβαρύνθηκε ωστόσο σημαντικά από την αποτίμηση των αποθεμάτων ύψους €112εκατ. Αξιοσημείωτο είναι ότι οι πωλήσεις του Ομίλου ξεπέρασαν για πρώτη φορά στην ιστορία του το επίπεδο των 9 εκατ. μετρικών τόνων.

Ο Όμιλος ανακοίνωσε τη διανομή μερίσματος €0,60/μτχ., αποδεικνύοντας την ισχυρή κεφαλαιακή του βάση.

Μεταξύ των στρατηγικών στόχων του Ομίλου περιλαμβάνεται η ολοκλήρωσης της νέας μονάδας απόσταξης αργού και η κατασκευή εργοστασίου παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας εντός των εγκαταστάσεών της με τη Μυτιληναίος.

Τυχερά Παιχίδια

Σημαντική ενίσχυση των μεγεθών του εμφάνισε ο ΟΠΑΠ, υπό δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με σημαντική πρόοδο στην ανανέωση των παιχνιδιών, στην εσωτερική αναδιοργάνωση και τη συμφωνία με το δίκτυο των πρακτόρων.

Η ισχυρή επίδοση του ΚΙΝΟ, η υποχώρηση του ‘’Στοιχήματος’’, η συντηρητική αντιμετώπιση και αύξηση των προβλέψεων οδήγησαν σε οριακή αύξηση των πωλήσεων (+1,2% ετησίως) και των καθαρών κερδών (+2,8% ετησίως) κατά το τελευταίο τρίμηνο της χρήσης. Η ισχυρή κεφαλαιακή βάση του Οργανισμού οδήγησε στη διατήρηση απόδοσης υψηλού μερίσματος στους μετόχους, σε επίπεδα άνω του 10%. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον άλλωστε αναμένεται η πιθανή επέκταση των δραστηριοτήτων στο εξωτερικό καθώς και η πορεία απελευθέρωσης της αγοράς τυχερών παιχνιδιών στην Ελλάδα.

Η Intralot εμφάνισε ανθεκτικότητα στη διατήρηση του ρυθμού αύξησης των πωλήσεων (+29% ετησίως) ενώ παρουσίασε υποχώρηση της καθαρής κερδοφορίας κατά 55% ετησίως, κυρίως λόγω της υποτίμησης των ξένων νομισμάτων σε αρκετές από τις περιοχές που δραστηριοποιείται και του αυξανόμενου κόστους έναρξης πολλών νέων έργων.

Οι δύσκολες οικονομικές συνθήκες διαφαίνεται ότι δημιουργούν μια τάση μείωσης του τζίρου των τυχερών παιχνιδιών στις αναπτυγμένες αγορές και σε μια επιβράδυνση του ρυθμού ανάπτυξης στις αναπτυσσόμενες οικονομίες. Η ισχυρή χρηματοοικονομική θέση οδήγησε, για ένα ακόμη έτος, στη διανομή υψηλού μερίσματος στους μετόχους, σε επίπεδα πλησίον του 6%.

Τηλεπικοινωνίες

Στα €601,8 εκ διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη του ομίλου ΟΤΕ για το 2008 σημειώνοντας πτώση 9,2% συγκριτικά με το 2007. Ο κύκλος εργασιών κατέγραψε άνοδο 1,4%, διαμορφούμενος στα €6,4 δισ.

Σε ετήσια βάση, τα έσοδα του ομίλου από τις δραστηριότητες της κινητής τηλεφωνίας ανήλθαν στα €3,26 δις ενισχυμένα κατά 6,6% ετησίως, ενώ η κερδοφορία EBITDA σημείωσε αύξηση 15,8%, και διαμορφώθηκε στα €1,14 δις.

Το περιθώριο κερδοφορίας EBITDA του ομίλου COSMOTE ανήλθε σε 35%, αυξημένο κατά 2,8 ποσοστιαίες μονάδες. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι τα έσοδα από την κινητή τηλεφωνία συνεισφέρουν το 51% του συνολικού κύκλου εργασιών. Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα σε επίπεδο σταθερής τηλεφωνίας, ο κύκλος εργασιών το 2008 ανήλθε στα €2,58 δισ. ευρώ, από €2,68δισ, επίδοση που αντιστοιχεί σε μείωση 3,5%. Τα λειτουργικά κέρδη υποχώρησαν 0,7% στα €312 εκ, έναντι €314,3 εκ.

Ο Οργανισμός προχωρά στη διανομή μερίσματος €0,75 ανά μετοχή (~7% μερισματική απόδοση), αμετάβλητο σε σχέση με τη χρήση του 2007.

Τρόφιμα

Η Coca Cola Hellenic (ή CC 3Ε) κατέγραψε για το 2008 αδύναμη αύξηση σε όγκο πωλήσεων (μόλις +6% ετησίως) που ανήλθε στα 2,116 δισ. μονάδες, με τον κύκλο εργασιών να καταγράφει άνοδο της τάξης του 8% ετησίως, στα €6,98 δισ., ενώ υποχώρηση κατά 30% ετησίως εμφάνισαν τα συγκρίσιμα λειτουργικά κέρδη.

Κατά τη διάρκεια του 4ου τριμήνου καταλογίστηκε μία μη-ταμειακή δαπάνη απομείωσης αξίας ύψους €189 εκατ., για την αναπροσαρμογή της λογιστικής αξίας των ασώματων παγίων στοιχείων των εταιρειών του Ομίλου στην Ιρλανδία και της εταιρείας παραγωγής χυμών Fresh & Co. στη Σερβία. Η περιορισμένη κατανάλωση στην Ανατολική Ευρώπη αλλά και τα αδύναμα νομίσματα των περισσότερων χωρών της περιοχής ώθησαν τα καθαρά κέρδη του 4ου τριμήνου χαμηλότερα σε σύγκριση με το 2007, διαμορφούμενα στα €3εκ..

Η παρουσία του Ομίλου σε αρκετές χώρες δείχνει να περιορίζει τον κίνδυνο στο ορατό μέλλον.

Ενέργεια

Ο όμιλος της ΔΕΗ δημοσίευσε για το 2008 ζημιές ύψους €306εκ από κέρδη €222εκ το 2007. Ζημιές καταγράφηκαν και σε λειτουργικό επίπεδο στον όμιλο. Συγκεκριμένα το 2008 η ΔΕΗ κατέγραψε €171εκ λειτουργικές ζημιές από €247εκ λειτουργικά κέρδη ομίλου το 2007. Ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά 13% στα €5,8δις.

Είναι εμφανής για τη ΔΕΗ ο περιορισμός του μεικτού περιθωρίου κέρδους στο 5,4% του κύκλου εργασιών από 15,7% το 2007, ως αποτέλεσμα των υψηλών τιμών του πετρελαίου που η ΔΕΗ χρησιμοποιεί σαν καύσιμο και σε αυξημένες εισαγωγές ηλεκτρικού ρεύματος σε σχέση με το 2007 με υψηλότερο κόστος.

Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες υποχώρησαν σημαντικά στα €254εκ το 2008 από €701εκ το 2007 ενώ ταυτόχρονα οι ταμειακές εκροές από επενδύσεις έφθασαν στα €801εκ το 2008 από €477εκ το 2007.

Είναι λοιπόν προφανές ότι η κακή συγκυρία στο λειτουργικό κομμάτι όπως ήδη αναφέρθηκε, σε συνδυασμό με την ανάγκη για υψηλές επενδύσεις επιδείνωσε την ταμειακή κατάσταση της ΔΕΗ το 2008 αναγκάζοντάς την σε νέο δανεισμό ύψους κοντά στα €1,2δις.

Μέταλλα

Ο όμιλος Μυτιληναίου δημοσίευσε για το 2008 σημαντικά περιορισμένη κερδοφορία που μετά φόρων και δικαιωμάτων μειοψηφίας έφθασε στα €31εκ από €211εκ το 2007. Τα λειτουργικά κέρδη προ τόκων φόρων & αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν 38% στα €81εκ το 2008. Ο κύκλος εργασιών βελτιώθηκε κατά 6,9% στα €976εκ. Παρατηρείται για το 2008 μείωση του μεικτού περιθωρίου κέρδους στο 12,5% από 17,9% το 2007 αλλά και του περιθωρίου EBITDA στο 12,1% από 16,9% το 2007.

Ο κύκλος εργασιών του 2008 σε σχέση με το 2007 ωφελήθηκε κατά €81εκ λόγω νέων έργων ηλεκτρομηχανολογικών έργων παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος (EPC) και κατά €25εκ λόγω των διεθνών τιμών μετάλλων (LME) ενώ υπάρχει αρνητική επίδραση ύψους €50εκ από την ισοτιμία ευρώ/δολαρίου.

Τα EBITDA του 2008 σε σχέση με το 2007 επηρεάστηκαν αρνητικά κατά €29εκ λόγω της ισοτιμίας ευρώ/δολαρίου, κατά €27εκ λόγω της τιμής του πετρελαίου, κατά €10εκ λόγω συναλλαγματικής επίδρασης από μετατροπή νομισμάτων, και κατά €10εκ λόγω των υψηλών τιμών των ναύλων ενώ υπήρξε θετική επίδραση κατά €44εκ λόγω των διεθνών τιμών των μετάλλων (LME) και κατά €21εκ λόγω νέων έργων EPC.

Ο ενοποιημένος κύκλος εργασιών του ομίλου Βιοχάλκο για την οικονομική χρήση 2008 ανήλθε σε €3,76 εκ., αυξημένος κατά 2% έναντι των €3,68 εκ το 2007. Τα κέρδη προ φόρων, χρηματοδοτικών, επενδυτικών αποτελεσμάτων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε €182,5 εκ., μειωμένα κατά 53% έναντι €394 εκ. του 2007.

Τα ενοποιημένα αποτελέσματα προ φόρων το 2008, μειώθηκαν σημαντικά σημειώνοντας ζημίες €34,6 εκατ. έναντι κερδών €210 εκατ. το 2007. Τα καθαρά ενοποιημένα αποτελέσματα μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε ζημίες €11,3 εκατ. (ή €-0,057 ανά μετοχή) έναντι κερδών €83,9 εκατ. το 2007 (ή €0,423 ανά μετοχή).

Τα αποτελέσματα των εταιριών του Ομίλου επηρεάσθηκαν δυσμενώς από τη διεθνή ύφεση, η οποία κατά το τέταρτο τρίμηνο του έτους οδήγησε σε συρρίκνωση των μεικτών περιθωρίων.

Η μείωση των τιμών των μετάλλων είχε σαν αποτέλεσμα την εφ’ άπαξ υποτίμηση των αποθεμάτων συνολικού ποσού €157,2 εκ., με ισόποση επιβάρυνση των αποτελεσμάτων του 2008. Ο καθαρός δανεισμός κατά το τέταρτο τρίμηνο μειώθηκε σημαντικά κατά €321 εκατ. και διαμορφώθηκε σε €1.114 εκατ.

Ο Όμιλος προχωρά στη διανομή μερίσματος €0,06 ανά μετοχή (~2% μερισματική απόδοση), μειωμένο κατά 53% σε σχέση με τη χρήση του 2007.

Κατασκευές & Δομικά Υλικά

O κύκλος εργασιών του Ομίλου Τιτάν κατά το 2008 ανήλθε σε €1.578 εκ., παρουσιάζοντας αύξηση 5% σε σύγκριση με το 2007. Τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) υποχώρησαν κατά 11% ετησίως και έφθασαν τα €380 εκ.

Σημειωτέον ότι η δραστηριότητα του Ομίλου στις ΗΠΑ αποτελεί το 31% του συνολικού κύκλου εργασιών και το 11,2% των λειτουργικών κερδών (EBITDA), με την εγχώρια παραγωγή να αποτελεί το 40% του συνολικού κύκλου εργασιών και το 44% σε επίπεδο EBITDA. Τα αντίστοιχα ποσοστά για την Ανατολική Ευρώπη διαμορφώνονται σε 18% και 28% αντίστοιχα.

Τα καθαρά κέρδη του Ομίλου, μετά τα δικαιώματα μειοψηφίας και τους φόρους, ανήλθαν σε €208 εκ., χαμηλότερα κατά 13%, ενώ τα κέρδη ανά μετοχή ανήλθαν σε €2,53 έναντι €2,84 κατά το περασμένο έτος.

Η μείωση για δεύτερη συνεχή χρονιά της κατανάλωσης τσιμέντου στην Ελλάδα (-15,4% ετησίως) σε συνδυασμό με την συνεχιζόμενη επιβράδυνση της αγοράς κατοικίας στις ΗΠΑ και την συνεπακόλουθη μείωση της ζήτησης για δομικά υλικά (-13% ετησίως), είχε αρνητικό αντίκτυπο στα αποτελέσματα του Ομίλου.

Η μείωση της ζήτησης στις προαναφερόμενες αγορές αντισταθμίστηκε εν μέρει μόνο από τη θετική επίδραση (+8% ετησίως) της αύξησης των πωλήσεων ως αποτέλεσμα των εξαγορών στην Αίγυπτο και στην Τουρκία και από την άνοδο της κατανάλωσης τσιμέντου στη Νοτιοανατολική Ευρώπη

Οι συνολικές επενδύσεις για το σύνολο του 2008 ανήλθαν περίπου στα €673 εκ. που είχε ως αποτέλεσμα την αύξηση του καθαρού δανεισμού του Ομίλου στα €1,11 εκ (+€545 εκ ετησίως). Στις σημαντικότερες επενδύσεις του ομίλου για το 2008 συγκαταλέγονται, η εξαγορά του υπόλοιπου 50% των δραστηριοτήτων της Αιγύπτου καθώς και η εξαγορά του 50% της Adocim Cimentο Beton Sanayi ve Ticaret A.S. στην Τουρκία.

Ο κατασκευαστικός όμιλος Ελλάκτωρ δημοσίευσε για το 2008 κέρδη 27% λιγότερα σε σχέση με το 2007 στα €95εκ. Τα κέρδη προ φόρων του ομίλου παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε ετήσια βάση στα €139εκ. Τα κέρδη προ τόκων φόρων & αποσβέσεων του ομίλου αυξήθηκαν 187% στα €310εκ με κύκλο εργασιών υπερδιπλάσιο (+109%) στα €1,9δις.

Νέα κατασκευαστικά έργα έχουν ενισχύσει τον κύκλο εργασιών του ομίλου. Όμως είναι εμφανής η πτώση των περιθωρίων κέρδους του ομίλου σε κάθε επίπεδο της κατάστασης αποτελεσμάτων.

Το περιθώριο κερδών εκμετάλλευσης στον κατασκευαστικό κλάδο ενισχύεται σε σχέση με το 2007 (περίπου 4%) αν και παραμένει σε χαμηλά επίπεδα της τάξης του 5%. Οι ταμειακές ροές από λειτουργικές δραστηριότητες για τον όμιλο υποχώρησαν στα €10εκ από €21εκ το 2007.

Η συγχώνευση της θυγατρικής Παντεχνική προκάλεσε την πλήρη ενοποίηση κοινών θυγατρικών κυρίως εταιρειών παραχώρησης. Αξίζει να σημειωθεί ότι πλέον εφαρμόζονται τα πρότυπα 12 και 3 των Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IFRS).

Ο κύκλος εργασιών του ομίλου ενισχύεται σημαντικά από τη συμμετοχή εταιρειών «Παραχωρήσεων» και συγκεκριμένα των Αττική Οδός ΑΕ, Θερμαική Οδός ΑΕ και Μωρέας ΑΕ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v