Π&Κ: Το ενδιαφέρον στις ”ποιοτικές” μετοχές

Το έναυσμα για αγορές στο ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να δοθεί όταν επέλθει ηρεμία στο παγκόσμιο σκηνικό, εκτιμά στην εβδομαδιαία της ανάλυση η Π&Κ Χρηματιστηριακή, προτείνοντας μάλιστα στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε ”ποιοτικές” μετοχές και σε αυτές με υψηλή μερισματική απόδοση.

Π&Κ: Το ενδιαφέρον στις ”ποιοτικές” μετοχές
Το έναυσμα για αγορές στο ελληνικό χρηματιστήριο αναμένεται να δοθεί όταν επέλθει ηρεμία στο παγκόσμιο σκηνικό, εκτιμά στην εβδομαδιαία της ανάλυση η Π&Κ Χρηματιστηριακή, προτείνοντας μάλιστα στους επενδυτές να επικεντρωθούν σε ”ποιοτικές” μετοχές.

Ειδικότερα, στην εβδομαδιαία της ανάλυση με ημερομηνία 24 Μαρτίου, η Π&Κ Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι δεν είναι εφικτό να υπολογιστούν οι επιδράσεις από τα πρόσφατα γεγονότα στη Μαδρίτη, το Κοσσυφοπέδιο και τη Μέση Ανατολή, ωστόσο εκτιμά ότι μια περίοδος ”ηρεμίας” θα αποτελέσει το έναυσμα για επιστροφή στις αγορές.

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι η Ελλάδα θα πρέπει να ανακάμψει ισχυρότερα, όταν υποχωρήσουν οι ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια, έχοντας ήδη πληγεί σημαντικά, όντας μια οικονομία καθοδηγούμενη από τον τουρισμό και εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι μετοχές που προτείνει για αγορά η Π&Κ Χρηματιστηριακή είναι μετοχές εταιριών όπως η Intralot αλλά και αυτές του κλάδου της επιβατηγού ναυτιλίας, καθώς και ποιοτικά ονόματα όπως η EFG Eurobank, η Folli-Follie, ο Γερμανός και ο Τιτάνας, παρά το ότι καταγράψει απώλειες μικρότερες σε σχέση με αυτές της αγοράς.

Παράλληλα, η Π&Κ Χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι δεν πρέπει να αγνοηθούν μετοχές εταιριών με υψηλή –επικείμενη- μερισματική απόδοση, όπως ο ΟΤΕ (6,1%), η Ελληνική Τεχνοδομική (7,8%), η Άκτωρ (10%), η Αβαξ (6,3%) και η Autohellas (6,1%).

Όσον αφορά στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου η Π&Κ Χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της για έκθεση σε μετοχές στο 80%, με το 40% να αφορά σε ξένους μετοχικούς τίτλους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v