”Γεωπολιτικές ευκαιρίες” διακρίνει η Π&Κ

Μετοχές που έχουν πιεστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό συνιστά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Εβδομαδιαία Στρατηγική της (24/3/2004) με τίτλο ”Γεωπολιτικές Ευκαιρίες”, όπου παράλληλα αναφέρει πως το Χ.Α. έχει υψηλότερα περιθώρια ανόδου σε ενδεχόμενη ανάκαμψη.

”Γεωπολιτικές ευκαιρίες” διακρίνει η Π&Κ
Μετοχές που έχουν πιεστεί αρκετά τον τελευταίο καιρό, καθώς και ποιοτικά ονόματα που έχουν σημειώσει απώλειες ίσες ή μικρότερες από το σύνολο της αγοράς συνιστά η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ στην Εβδομαδιαία Στρατηγική της με ημερομηνία 24 Μαρτίου 2004 και τίτλο ”Γεωπολιτικές Ευκαιρίες”.

Επίσης, η χρηματιστηριακή διατηρεί την άποψή της όσον αφορά στη σύνθεση του χαρτοφυλακίου με το ποσοστό σε μετοχές να παραμένει στο 80%, εκ του οποίου το 40% αφορά στην κατανομή σε διεθνείς μετοχές.

Αναλυτικότερα και σχετικά με τις μετοχές που έχουν πιεστεί αρκετά τελευταία, η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ αναφέρεται στις Μινωικές Γραμμές και στις Επιχειρήσεις Αττικής από τον κλάδο της επιβατηγού ναυτιλίας, αλλά και στην Intralot, ενώ παράλληλα αναφέρεται και στα ποιοτικά ονόματα που έχουν σημειώσει απώλειες ίσες ή μικρότερες από το σύνολο της αγοράς, όπως είναι οι EFG Eurobank, Folli Follie, Γερμανός και Τιτάνας.

Η χρηματιστηριακή συμπληρώνει πως θεωρεί επίκαιρη την επιλογή εταιριών με υψηλές μερισματικές αποδόσεις όπως οι ΟΤΕ (6,1%), Ελληνική Τεχνοδομική (7,8%), Άκτωρ (10%), Άβαξ (6,3%) και Autohellass (6,1%).

Παράλληλα, η Π&Κ επισημαίνει πως οι ελληνικές μετοχές υποχώρησαν την περασμένη εβδομάδα λόγω αυξημένου γεωπολιτικού ρίσκου, καθώς η ένταση στην περιοχή της Μεσογείου συνεχίστηκε μετά τη Μαδρίτη και το Κόσοβο στο Ισραήλ.

Δεν είναι δυνατόν να παραβλέψουμε τους κλυδωνισμούς στην αγορά που οφείλονται σε τέτοιους εξωγενείς παράγοντες, τονίζει η χρηματιστηριακή, ενώ συμπληρώνει πως εφόσον επανέλθει ηρεμία στην περιοχή θεωρεί ότι θα ήταν σημάδι των αγορών.

Επιπλέον, η χρηματιστηριακή τονίζει πως η Ελλάδα έχει συνδεθεί με τους Ολυμπιακούς Αγώνες στα μάτια των επενδυτών, με αποτέλεσμα η αγορά να έχει υποστεί τις μεγαλύτερες απώλειες συνεπεία του γεωπολιτικού ρίσκου, ενώ εκτιμά πως έχει υψηλότερα περιθώρια ανόδου σε ενδεχόμενη ανάκαμψη.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v