Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΑΕΓΕΚ: Στις 10/6 Γ.Σ. για reverse split

Η λήψη μέτρων που έγκεινται σε αυξομειώσεις του μετοχικού κεφαλαίου προς το σκοπό συμψηφισμού των υφιστάμενων ζημιών, θα τεθεί προς έγκριση σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ στις 10.06.2009.

ΑΕΓΕΚ: Στις 10/6 Γ.Σ. για reverse split
Η λήψη μέτρων που έγκεινται σε αυξομειώσεις του μετοχικού κεφαλαίου προς το σκοπό συμψηφισμού των υφιστάμενων ζημιών, θα τεθεί προς έγκριση σε επαναληπτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΑΕΓΕΚ στις 10.06.2009.

Ειδικότερα, τα προταθέντα προς υιοθέτηση πρόσφορα μέτρα για την άρση των προϋποθέσεων εφαρμογής του άρθρου 47 του κ.ν. 2190/1920 περιλαμβάνουν:

α. Αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας με συνένωση μετοχών (reverse split).

β. Αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με κεφαλαιοποίηση του λογαριασμού "Αποθεματικό από την έκδοση μετοχών υπέρ το άρτιο" και μέρους του λογαριασμού "Έκτακτα αποθεματικά", με αντίστοιχη αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής και ταυτόχρονα, μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας με συμψηφισμό (i) ζημιών του λογαριασμού "Αποτελέσματα εις νέον", και (ii) ζημιών του λογαριασμού "αποτελέσματα εις νέον/ υπόλοιπο ζημιών προηγουμένων χρήσεων" της εταιρίας, βάσει των οικονομικών καταστάσεων χρήσεως 2008, με αντίστοιχη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας.

Υπενθυμίζεται, ότι, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Χρηματιστηρίου Αθηνών της 26.06.2008, αποφασίσθηκε, κατ' εφαρμογή της παραγράφου 3.1.2.5.1.β του Κανονισμού του ΧΑ, η μεταφορά των μετοχών της εταιρίας στην Κατηγορία Επιτήρησης. Ειδικότερα, οι μετοχές της εταιρίας εντάχθηκαν στην Κατηγορία Επιτήρησης εξ αιτίας του γεγονότος ότι οι ζημιές κατά τη χρήση 2007 ήταν μεγαλύτερες από το τριάντα τοις εκατό (30%) της καθαρής θέσης.

Η ένταξη των μετοχών στη συγκεκριμένη κατηγορία ισχύει από τη συνεδρίαση της 27ης Ιουνίου 2008.

Κατ' εφαρμογή του άρθρου 3.1.2.6 του Αναθεωρημένου Κανονισμού του ΧΑ, σε περίπτωση ένταξης στην Κατηγορία Επιτήρησης για λόγους που αφορούν τη μείωση των ιδίων κεφαλαίων, όπως η παρούσα, η έξοδος από την εν λόγω κατηγορία επιτρέπεται εφόσον πραγματοποιηθεί αύξηση μετοχικού κεφαλαίου. Στην περίπτωση αυτή, η επανένταξη πραγματοποιείται κατά την εισαγωγή των νέων προερχόμενων από την αύξηση μετοχών.

Παρά την εντός της χρήσης 2008 πραγματοποίηση αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας, ύψους 75.216.779,50 ευρώ με την έκδοση 150.433.559 νέων κοινών ονομαστικών μετά ψήφου μετοχών, ονομαστικής αξίας πενήντα λεπτών (0,50) ευρώ εκάστης και τιμής διάθεσης ομοίως πενήντα λεπτών (0,50) ευρώ εκάστης, λόγω των ζημιογόνων αποτελεσμάτων της χρήσης, δεν κατέστη δυνατή η ανατροπή του κριτηρίου του ανωτέρω άρθρου 3.1.2.5.1.β του Κανονισμού του ΧΑ. 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v