Eurobank: Πώς σχολιάζουν τέσσερις οίκοι το Q1

Θετικοί σε ό,τι αφορά το κόστος, ανήσυχοι σε ό,τι αφορά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αισιόδοξοι για τη συνέχεια εμφανίζονται οι ξένοι οίκοι σε τέσσερις διαφορετικές εκθέσεις τους για το πρώτο τρίμηνο της Eurobank.

Eurobank: Πώς σχολιάζουν τέσσερις οίκοι το Q1
Θετικοί σε ό,τι αφορά το κόστος, ανήσυχοι αναφορικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια και αισιόδοξοι για τη συνέχεια εμφανίζονται οι ξένοι οίκοι σε τρεις διαφορετικές εκθέσεις τους, όπου σχολιάζουν τα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου της Eurobank.   

Υψηλότερα των εκτιμήσεων σε επίπεδο κερδοφορίας ήταν τα αποτελέσματα της Eurobank επισημαίνει η UBS σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Μαΐου, όπου διατηρεί την τιμή-στόχο των 7,2 ευρώ και τη σύσταση "neutral".

Ο οίκος αναφέρει ότι η τάση των μη εξυπηρετούμενων δανείων είναι ανοδική, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ο ισολογισμός είναι ισχυρός, καθώς και τη θετική πορεία του κόστους που απέφερε καρπούς, με τη Eurobank να μειώνει τις λειτουργικές της δαπάνες κατά 10% στο έτος και σε ποσοστό 3,5% στο τρίμηνο.

Θετική για το κόστος και αρνητική για την πορεία των "κακών" δανείων είναι και η Citi σε έκθεσή της με την ίδια ημερομηνία. Τα καθαρά κέρδη τονίζεται ότι είναι ανώτερα των εκτιμήσεων, γεγονός που εν μέρει αποδίδεται και στον ικανοποιητικό περιορισμό του κόστους, ενώ όπως αναφέρεται τα έσοδα είναι υπό πίεση και οι προβλέψεις υψηλότερες.

Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο στα 8 ευρώ και τη σύσταση "hold".

Αμετάβλητες μένουν οι εκτιμήσεις της Credit Suisse για τη Eurobank (τιμή-στόχος στα 9 ευρώ και σύσταση "outperform"), ενώ ο οίκος σε έκθεσή του με ημερομηνία 28 Μαΐου προβλέπει ότι η λειτουργική επίδοση είναι πιθανόν να βελτιωθεί στα επόμενα τρίμηνα, καθώς ο ανταγωνισμός στις καταθέσεις χαλαρώνει και οι οικονομικές συνθήκες σταθεροποιούνται.

Η ποιότητα του ενεργητικού εξακολουθεί να αποτελεί πρόβλημα, επισημαίνει η Deutsche Bank σε έκθεσή της με ημερομηνία 29 Μαΐου, ενώ προχωρά σε μείωση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη ανά μετοχή του 2009 κατά 4%. Ο οίκος διατηρεί την τιμή-στόχο στα 6 ευρώ και τη σύσταση "sell". Η Deutsche Bank διατηρεί "sell" λόγω του "αδικαιολόγητου premium" και του ριψοκίνδυνου μίγματος των δραστηριοτήτων.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v