Εγνατία: Φρέσκους καταλύτες χρειάζονται οι αγορές

”Φρέσκους” καταλύτες χρειάζονται οι χρηματιστηριακές αγορές επισημαίνει η Εγνατία ΑΧΕ στο Εβδομαδιαίο της report (30/04) πως χρειάζονται οι χρηματιστηριακές αγορές, προβλέποντας ως περιορισμένη την πιθανότητα ανόδου στην ευρύτερη Σοφοκλέους. Οι μετοχές Μυτιληναίου, Autohellas και Ηλεκτρονικής Αθηνών προστίθενται στα top picks.

Εγνατία: Φρέσκους καταλύτες χρειάζονται οι αγορές
Σε ανώτατα επίπεδα φαίνεται πως έχουν φτάσει οι χρηματιστηριακές αγορές σύμφωνα με την Εγνατία ΑΧΕ η οποία στο Εβδομαδιαίο της report, με ημερομηνία 30 Απριλίου 2004, επισημαίνει την ανάγκη για ”φρέσκους” καταλύτες.

Η Εγνατία επισημαίνει πως παρά την ευρύτερη θετική εικόνα όσον αφορά στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου και από τις δύο πλευρές του Ατλαντικού, οι επενδυτές στην παρούσα φάση ανησυχούν για τη διάρκεια του ρυθμού ανάπτυξης των κερδών καθώς το ενδεχόμενο για αύξηση επιτοκίων από πλευράς FED γίνεται περισσότερο έντονο.

Σε αυτό το πλαίσιο, η χρηματιστηριακή αναφέρει πως η συνάντηση της FED την τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να αποτελέσει σημαντικό παράγοντα, ο οποίος και ενδέχεται να προσδιορίσει τη μεσοπρόθεσμη τάση των χρηματιστηριακών αγορών.

Το ελληνικό μακροοικονομικό περιβάλλον παρουσιάζεται θετικότερο, ως αποτέλεσμα των έργων υποδομής που βρίσκονται σε εξέλιξη σύμφωνα με την Εγνατία, η οποία επισημαίνει ωστόσο πως ο σημαντικά υψηλότερος ρυθμός ανάπτυξης του ΑΕΠ σε σχέση με της ευρωπαϊκό μέσο όρο δεν είναι ικανός να δημιουργήσει μεγαλύτερο ρυθμό αύξησης στα κέρδη ανά μετοχή σε σχέση με το μέσο όρο της Ευρώπης.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ελληνική αγορά η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως διατηρεί τη θετική της άποψη για τον τραπεζικό κλάδο, καθώς τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα πρώτου τριμήνου είναι ικανοποιητική καταδεικνύοντας πως η δυναμική του κλάδου παραμένει ισχυρή.

Επίσης, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι πρώτες εντυπώσεις από τις νέες διοικήσεις τόσο στην Εθνική όσο και στην Εμπορική είναι εξέχουσες.

Ωστόσο, και όσον αφορά στη Σοφοκλέους, η Εγνατία ΑΧΕ εκτιμά πως η πιθανότητα περαιτέρω ανόδου για την ευρύτερη αγορά είναι περιορισμένη. Από την άλλη, η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως οι αποτιμήσεις της σε επίπεδο κερδοφορίας αποκαλύπτουν σημαντικά περιθώρια ανόδου για συγκεκριμένες μετοχές, οι οποίες διαθέτουν και τις προϋποθέσεις ώστε να υπεραποδώσουν τους ερχόμενους μήνες.

Η λίστα με τα top picks της χρηματιστηριακής περιλαμβάνει τις μετοχές των: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική, ΔΕΗ, Τιτάν, Γερμανός, Folli Follie, Intralot, Επιχειρήσεις Αττικής, Notos Com, Elmec, Μυτιληναίος, Μαϊλλης, Τεχνική Ολυμπιακή, Jumbo, Hyatt, Γρ. Σαράντης, Δυναμική Ζωή, Ιμάκο, Autohellas και Ηλεκτρονική Αθηνών.

Η Εγνατία ΑΧΕ επισημαίνει πως οι μετοχές των Μυτιληναίου, Autohellas και Ηλεκτρονικής Αθηνών αποτελούν νέες προσθήκες στη λίστα με τα top picks της, επισημαίνοντας πως ήδη προετοιμάζονται αναλύσεις με τις οποίες ξεκινά την κάλυψή τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v