Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Τηλέτυπος:Βελτιωμένο αναμένουν το τρίμηνο EFG- Π&Κ

Αύξηση από 22- 23% αναμένεται να σημειώσουν τα έσοδα του ομίλου της Τηλέτυπος στο α΄ τρίμηνο του έτους, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αναλυτών της Π&Κ Χρηματιστηριακής και της EFG Eurobank Securities, ενώ αυξημένα αναμένεονται και τα κέρδη προ φόρων της εταιρίας, λόγω αύξηση των διαφημιστικών δαπανών.

Τηλέτυπος:Βελτιωμένο αναμένουν το τρίμηνο EFG- Π&Κ
Αυξημένα κατά 22% έως τα 31,9 εκατ. ευρώ εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή ότι θα είναι τα έσοδα του ομίλου της Τηλέτυπος, συμπεριλαμβανομένων των δραστηριοτήτων στην Κύπρο, ενώ τα EBITDA αναμένεται να αυξηθούν κατά 21,4% έως τα 16,4 εκατ. ευρώ.

Παρά τις εκτιμήσεις για αύξηση των διαφημιστικών δαπανών στο σύνολο του 2004, τόσο η ίδια η Τηλέτυπος, όσο και η Π&Κ παραμένουν επιφυλακτικές, ειδικά εν όψει της μετά τους ολυμπιακούς περίοδο.

Η Π&Κ έχει μειώσει την τιμή στόχο για την μετοχή στα 5,5 από τα 6 ευρώ, ενώ διατηρεί τη σύστασή της για underweight.

Από την πλευρά της, η Eurobank Securities, εκτιμά ότι οι πωλήσεις της μητρικής, χωρίς δηλαδή να περιλαμβάνονται οι δραστηριότητες στην Κύπρο, θα διαμορφωθούν στα 31,1 εκατ. ευρώ, αυξημένα κατά 23,8%, λόγω κυρίως της αύξησης των διαφημιστικών δαπανών κατά 20,4% στο α΄ τρίμηνο του 2004.

Οι πωλήσεις του ομίλου αναμένεται να διαμορφωθούν στα 32,1 εκατ. ευρώ, έχοντας σημειώσει αύξηση κατά 23,1%, ενώ τα κέρδη προ φόρων εκτιμώνται αυξημένα κατά 17,3% στο 1,53 εκατ. ευρώ.

Τα αποτελέσματα της Τηλέτυπος δεν αναμένεται να προκαλέσουν έκπληξη καταλήγει η Eurobank Securities, καθώς η διοίκηση έχει ήδη δώσει τις βασικές κατευθύνσεις σχετικά με αυτά.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v