Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Merrill Lynch: Αναβαθμίζει Eurobank, Alpha

Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε "buy" από "underperform" και της Alpha Bank σε "neutral" από "underperform" προχώρησε με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 23/9 η Merrill Lynch. Προτιμά Εθνική και Eurobank.

Merrill Lynch: Αναβαθμίζει Eurobank, Alpha
Σε αναβάθμιση της σύστασης για τη Eurobank σε "buy" από "underperform" και της Alpha Bank σε "neutral" από "underperform", προχώρησε με ξεχωριστές της εκθέσεις στις 23/9 η Merrill Lynch.

Παράλληλα, αυξάνει την τιμή-στόχο για τη Eurobank στα 12,60 ευρώ ανά μετοχή, από 9,50 ευρώ προηγουμένως, και της Alpha Bank στα 12,80 ευρώ από 10,20 ευρώ.

Πιο αναλυτικά, για τη Eurobank αναφέρει ότι έχει προχωρήσει σε αύξηση των εκτιμήσεών της κατά 30% - 58%, προβλέποντας πως ο μέσος ετήσιος ρυθμός ανάπτυξης των καθαρών κερδών το διάστημα 2009 - 2012 θα είναι 48%, έναντι 33% για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Όπως σημειώνει, λόγοι για την εκτίμηση για ισχυρό momentum κερδοφορίας είναι τα καλύτερα περιθώρια καθαρών εσόδων από τόκους και η εξομάλυνση των προβλέψεων μέχρι το 2012.

Όπως υπολογίζει ο διεθνής οίκος, αν εφαρμοστούν οι εκτιμήσεις για ομαλοποίηση των επισφαλειών (119 μονάδες βάσης για τη Eurobank) στις εκτιμήσεις για τα έσοδα του 2011, οι μετοχές της τράπεζας είναι διαπραγματεύσιμες 6 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη ανά μετοχή του 2011, καθιστώντας τη Eurobank μία από τις λιγότερο ακριβές τράπεζες στην Ευρώπη. Παράλληλα, ο μακροπρόθεσμος πολλαπλασιαστής Ρ/Ε υποδηλώνει τιμή άνω των 20 ευρώ για τη μετοχή της τράπεζας, ποσό διπλάσιο από τα τρέχοντα επίπεδα.

Επίσης, η Merrill Lynch εκτιμά πως υπάρχουν πιθανότητες η Eurobank να αποπληρώσει τις προνομιούχες μετοχές που εκδόθηκαν προς το ελληνικό δημόσιο πριν από την αναμενόμενη περίοδο των πέντε ετών, γεγονός που θα αύξανε κατά 0,13 ευρώ ανά μετοχή τις εκτιμήσεις για τα κέρδη ανά μετοχή.

Για την Alpha Bank η Merrill Lynch αυξάνει τις εκτιμήσεις της για τα καθαρά έσοδα της περιόδου 2010 - 2011 κατά 32% - 77%. Υπολογίζοντας ομαλοποίηση των προβλέψεων το 2011 και μακροπρόθεσμο Ρ/Ε στο 10,9, υπάρχει περιθώριο ανόδου της τάξης του 24% από τα τρέχοντα επίπεδα για την τιμή της μετοχής της Alpha, χαμηλότερο του 50% που υπολογίζεται για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο.

Ο διεθνής οίκος σημειώνει πως η τράπεζα διαθέτει ένα σχετικά αμυντικό χαρτοφυλάκιο δανείων, ωστόσο θεωρεί ότι σε ένα περιβάλλον όπου αυξάνεται η διάθεση για ρίσκο οι άλλες ελληνικές τράπεζες θα υπεραποδώσουν.

Ο διεθνής οίκος σχολιάζει ότι θεωρεί πως η Eurobank αντιπροσωπεύει την καλύτερη μακροπρόθεσμη ευκαιρία, όμως βλέπει καλύτερες προοπτικές κερδοφορίας για την Εθνική Τράπεζα βραχυπρόθεσμα.

Συγκεκριμένα, οι λόγοι για τους οποίους προτιμά την Εθνική Τράπεζα είναι η ισχυρότερη κεφαλαιακή της θέση, το καλύτερο προφίλ που έχει όσον αφορά στις χρηματοδοτήσεις, η υψηλότερη κερδοφορία της και η καλύτερη ορατότητα αναφορικά με τα κέρδη της.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v