Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑΚ και VP LUX συνδέονται με τη Link Up

Το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου και το VP LUX – η θυγατρική του Αποθετηρίου της Δανίας, με έδρα το Λουξεμβούργο, συνδέθηκαν επιτυχώς με τη Link Up Markets στις 21 Νοεμβρίου.

ΧΑΚ και VP LUX συνδέονται με τη Link Up
Το Χρηματιστήριο Αξιών της Κύπρου και το VP LUX – η θυγατρική του Αποθετηρίου της Δανίας, με έδρα το Λουξεμβούργο, συνδέθηκαν επιτυχώς με τη Link Up Markets στις 21 Νοεμβρίου, την κοινοπραξία που αποτελείται από 9 Κεντρικά Αποθετήρια και έχει σαν στόχο να βελτιώσει την αποτελεσματικότητα και να μειώσει το κόστος που αφορά στη διαδικασία διακανονισμού διασυνοριακών συναλλαγών στην Ευρώπη.

Η σύνδεση του ΧΑΚ και του VP LUX αποτελεί μέρος του προγράμματος σύνδεσης των διαφόρων Αποθετηρίων σε τρεις φάσεις, που είχε αναγγείλει για το 2009 η Link Up Markets, το οποίο ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου με τη σύνδεση των Clearstream Banking Frankfurt (Γερμανία), OeKB (Αυστρία), SIX SIS (Ελβετία) και VP (_ανία). Η δεύτερη φάση ξεκίνησε στις 29 Ιουνίου, οπότε και συνδέθηκαν το Ισπανικό Αποθετήριο Iberclear και η ΕΧΑΕ.

Το VPS (Νορβηγία) και το Strate (Νότιος Αφρική) αναμένονται να ακολουθήσουν το 2010, διευρύνοντας έτσι τη γεωγραφική κάλυψη της Link Up Markets καθώς και το εύρος των υπηρεσιών της.

Ο Tomas Kindler, Διευθύνων Σύμβουλος της Link Up Markets, δήλωσε: "Η σύνδεση του ΧΑΚ και του VP LUX αποτελεί την ολοκλήρωση, εντός προγράμματος, όλων των φάσεων σύνδεσης, όπως ορίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο.

Μόνο 18 μήνες μετά την ίδρυσή της η Link Up Markets έχει πλέον γίνει ένα αναπόσπαστο τμήμα της υποδομής των Ευρωπαϊκών Αγορών επιτρέποντας στα Κεντρικά Αποθετήρια να προσφέρουν άμεσα οφέλη στους πελάτες τους.

Βλέπουμε μια σταθερή αύξηση του όγκου των συνδέσεων από πλευράς αποθετηρίων καθώς και αυξημένη δραστηριότητα σε νέες επιχειρησιακές σχέσεις κάτι που υποδηλώνει πόσο αποτελεσματική είναι η διαλειτουργικότητα των αποθετηρίων".

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v