Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

UBS:Κλείστε τις short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα

Άμεσο κλείσιμο στις ανοικτές short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα προτείνει η UBS σε ανάλυση στρατηγικής για επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα θεωρεί τα ελληνικά ομόλογα ελκυστικά.

UBS:Κλείστε τις short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα
Άμεσο κλείσιμο στις ανοικτές short θέσεις στα ελληνικά ομόλογα προτείνει η UBS σε ανάλυση στρατηγικής για επενδύσεις σταθερού εισοδήματος και πηγαίνοντας ένα βήμα πιο πέρα θεωρεί τα ελληνικά ομόλογα ελκυστικά σε σχέση με τα εταιρικά ομόλογα.

Μετά από τη διεύρυνση του spread κατά 42 μονάδες βάσης περίπου κατά τη διάρκεια των τελευταίων 10 ημερών, οι αναλυτές της UBS δεν θεωρούν πλέον την του πώληση του spread των ελληνικών ομολόγων ελκυστική ευκαιρία, παρά το γεγονός ότι ο κρατικός προϋπολογισμός δύσκολο θα επιτευχθεί σε ορισμένους τομείς, παρότι ο σχεδιασμός του κινείται προς τη σωστή κατεύθυνση.

«Πιστεύουμε ότι προς το παρόν τα άσχημα νέα είχε τιμολογηθεί σε μεγάλο βαθμό στα ελληνικά spreads και δεδομένης της ταχύτητας και την έκταση του πρόσφατου sell-off, πιθανόν δεν βλέπουμε άλλους λόγους που να προκαλέσουν εκ νέου πιέσεις.», τονίζουν οι αναλυτές του ελβετικού οίκου. Με άλλα λόγια, από τον προϋπολογισμό της περασμένης Παρασκευής, είναι πολύ πιθανό ότι η αγορά δίνει στην Ελλάδα το πλεονέκτημα της αμφιβολίας προς το παρόν.

Σε ευρύτερη κλίμακα, φαίνεται ότι η Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ελκυστική από την άποψη της αποτίμησης των ομολόγων σε σύγκριση με τα εταιρικά ομόλογα. Η Ελλάδα επωφελείται από την έμμεση υποστήριξη της ΕΕ και, ως κράτος - μέλος και έχει τη δυνατότητα να ζητήσει χρηματοδότηση και από το ΔΝΤ. Επιπλέον, το κόστος μεταφοράς μιας short θέσης ξεπερνά τα οφέλη από την πιθανότητα περαιτέρω διεύρυνσης του spread iδίως στις μικρότερες διάρκειες.

Κατά συνέπεια, προτείνουμε ότι οι επενδυτές με short ή underweight θέσεις ομολόγων στην Ελλάδα να κλείσουν τις θέσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v