Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Marfin: Τα 8 top picks για το 2010

Οι μετοχές των ΕΤΕ, Alpha Bank, Κύπρου, 3Ε, Motor Oil, Jumbo, ΕΧΑΕ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Marfin Analysis για το 2010, όπως αναφέρει σε έκθεση με τίτλο "Α Greek New Deal".

Marfin: Τα 8 top picks για το 2010
Οι μετοχές των Εθνικής Τράπεζας, Alpha Bank, Tράπεζας Κύπρου, , Motor Oil, Jumbo, ΕΧΑΕ και ΓΕΚΤΕΡΝΑ αποτελούν τις κορυφαίες επιλογές της Marfin Analysis για το 2010 όπως αναφέρει σε έκθεση με τίτλο "Α Greek New Deal".

Η χρηματιστηριακή αναφέρει ότι οι εκτιμήσεις για την αύξηση των κερδών ανά μετοχή (+10%) το 2010 είναι περίπου 15% υψηλότερες καθώς δεν λαμβάνουν υπόψη τα υψηλά κόστη χρηματοδότησης αλλά και τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας.

Παράλληλα συνιστά αγορά ομολόγων του ελληνικού δημοσίου όταν υποχωρούν ("buy on weakness"), τονίζοντας ότι τα δημοσιονομικά προβλήματα είναι δομικής φύσης και μπορούν πιο εύκολα να αντιμετωπιστούν.

Προβλέπει ακόμη ότι φέτος το πραγματικό ΑΕΠ της Ελλάδας (εκτίμηση για -0,3%) θα εμφανίσει υστέρηση έναντι του ευρωπαϊκού για πρώτη φορά σε διάστημα 10 ετών.

Σε ό,τι αφορά τις τράπεζες, ειδικότερα, υπογραμμίζει πως, ακόμη και αν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια διπλασιαστούν από τα επίπεδα του εννεαμήνου 2009 και το κόστος χρηματοδότησης παραμείνει στις 120 μονάδες βάσης το 2010, η κεφαλαιακή επάρκεια των τραπεζών είναι προστατευμένη.

Η Marfin Analysis επαναδιατυπώνει τις τιμές-στόχους και τις συστάσεις για τις 8 μετοχές. Ειδικότερα, διατηρεί την τιμή των 11,7 ευρώ για την Alpha (σύσταση "buy"), την τιμή των 26,4 ευρώ για την Εθνική (σύσταση "buy") και την τιμή των 6,4 ευρώ για την Κύπρου ("buy").

Για τη ΓΕΚΤΕΡΝΑ η τιμή-στόχος διατηρείται στα 8,9 ευρώ (σύσταση "buy"), για τη Μotor Oil στα 14,5 ευρώ (σύσταση "buy") και για την στα 19 ευρώ (σύσταση "accumulate").

Για την ΕΧΑΕ η χρηματιστηριακή επαναδιατυπώνει την τιμή-στόχο των 11 ευρώ (σύσταση "accumulate") και για την Jumbo τα 10,8 ευρώ (σύσταση "accumulate").

Eθνική Τράπεζα

Η Marfin Analysis τονίζει ότι η τράπεζα διαπραγματεύεται με discount 35% έναντι των ευρωπαϊκών ανταγωνιστών, ενώ ξεχωρίζει ως καταλύτη για την κερδοφορία, μεταξύ άλλων, τη μείωση των δαπανών αλλά και την ανώτερη δομή χρηματοδότησης.

Alpha Bank

Η χρηματιστηριακή χαρακτηρίζει ως καταλύτη για την τράπεζα την υψηλότερη του αναμενoμένου επανατιμολόγηση των καταθέσεων και των χορηγήσεών της.

Τράπεζα Κύπρου

Η Marfin ξεχωρίζει ως καταλύτη τη βελτίωση του κλίματος στις διεθνείς αγορές η οποία θα μειώσει τον ανταγωνισμό στις καταθέσεις αλλά και στα κόστη χρηματοδότησης.

Μοtor Oil

Tα κέρδη ανά μετοχή της εταιρίας εμφανίζουν υψηλή συσχέτιση με τις μεταβολές των πετρελαϊκών τιμών, υπογραμμίζει η χρηματιστηριακή, ξεχωρίζοντας ακόμη την εξαγορά της Shell αλλά και τις υψηλές ταμειακές ροές.

ΓΕΚΤΕΡΝΑ

Η εταιρία διαθέτει ανεκτέλεστο υπόλοιπο 1,8 δισ., ενώ καταγράφει το υψηλότερο περιθώριο EBIT (6,1%) μεταξύ των εγχώριων κατασκευαστικών επιχειρήσεων, τονίζει η χρηματιστηριακή.

Jumbo

H Μarfin αναφέρει ως καταλύτες τη συνεχή επέκταση τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό, αλλά και τον εμπλουτισμό των προϊόντων της Jumbo.

3E

H σταδιακή ανάκαμψη στις οικονομίες των χωρών της ανατολικής Ευρώπης θα μπορούσε να αντισταθμίσει την αδυναμία της εγχώριας αγοράς, επισημαίνει η Marfin.

EXAE

H μετοχή διαπραγματεύεται με discount 25% έναντι του Deutsche Boerse, τονίζει η χρηματιστηριακή, ξεχωρίζοντας ως καταλύτες τις πιθανές εξαγορές και συγχωνεύσεις αλλά και την επέκταση στη ΝΑ. Ευρώπη.


ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v