ΧΑ: Εγκρίσεις αυξήσεων κεφαλαίου από δ.σ.

Εισαγωγές νέων μετοχών που προέκυψαν από αυξήσεις κεφαλαίου, καθώς και άλλλες αποφάσεις που αφορούν εισηγμένες περιελάμβανε η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. του ΧΑ. Επίσης, διευκρινίζεται ότι δεν αλλάζουν τα επίπεδα χρεώσεων για ΧΑ - ΧΠΑ.

ΧΑ: Εγκρίσεις αυξήσεων κεφαλαίου από δ.σ.
Εισαγωγές νέων μετοχών που προέκυψαν από αυξήσεις κεφαλαίου, καθώς και άλλλες αποφάσεις που αφορούν εισηγμένες περιελάμβανε η ατζέντα της σημερινής συνεδρίασης του δ.σ. του ΧΑ.

Επίσης, το δ.σ. διευκρινίζει ότι, παρά το ότι δημοσιεύτηκε με ημερομηνία 16-6-2004 στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η εγκριτική απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για τον προβλεπόμενο στο ν. 3152/2003 Κανονισμό του Χρηματιστηρίου Αθηνών με αποτέλεσμα να καταργηθούν οι σχετικές με την τιμολογιακή πολιτική του ΧΑ υπουργικές αποφάσεις, δεν αλλάζουν τα επίπεδα χρεώσεων του ΧΑ στα μέλη και τις εισηγμένες, τόσο για την αγορά μετοχών, όσο και για την αγορά παραγώγων.

Ειδικότερα, αποφασίθηκε,

* η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 25.156.528 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών που προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με καταβολή μετρητών της εταιρίας ”ΕΜΠΕΔΟΣ Α.Ε.”

* η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 3.300 ομολογιών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της εταιρίας ”ΕΔΡΑΣΗ Χ.ΨΑΛΛΙΔΑΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΤΕΧΝΙΚΗ, ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ, ΕΜΠΟΡΙΚΗ & ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ”.

* η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 1.917.494 νέων δωρεάν κοινών ανωνύμων μετοχών της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΠΑΓΩΤΟΥ Α.Ε.” που προέκυψαν από την πρόσφατη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών.

* η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 41.966.412 νέων δωρεάν μετοχών της εταιρίας ”ΤΙΤΑΝ Α.Ε.Τ.” – 38.181.932 κοινών και 3.784.480 προνομιούχων ονομαστικών μετοχών – ονομαστικής αξίας 2,00 Ευρώ (split).

* η εισαγωγή προς διαπραγμάτευση 18.000.000 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών – ονομαστικής αξίας 0,315 Ευρώ – (split) της εταιρίας ”AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.”.

Επίσης, το Δ.Σ ενημερώθηκε κατά την σημερινή του συνεδρίαση:

* για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας ”ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΑΤΤΙΚΗΣ Α.Ε” σε ”ATTICA ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ”, με διακριτικό τίτλο ”ATTICA GROUP”. Η επωνυμία της εταιρίας σε ξενόγλωσσα κείμενα θα αποδίδεται ως ”ATTICA HOLDINGS S.A.”.

* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”PROFILE A.E.B.E. ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ” από € 0,30 σε € 0,45.

* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”ΡΙΝΤΕΝΚΟ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΚΑΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ” από Ευρώ 0,58 σε Ευρώ 0,66

* για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας ”Π. Γ. ΝΙΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.” από Ευρώ 3, σε Ευρώ. 0,90

* για την ακύρωση 6.000.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας ”ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS A.E.”

* για την αύξηση ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”ΤΙΤΑΝ Α.Ε.Τ.” από Ευρώ 2,40 σε Ευρώ 4,00.

* για την αύξηση της ονομαστικής αξίας των μετοχών της εταιρίας ”AUTOHELLAS Α.Τ.Ε.Ε.” από Ευρώ 0,315 σε Ευρώ 0,32.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για το πληροφοριακό σημείωμα της εταιρίας ”ΔΕΛΤΑ SINGULAR ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ” για την απόσχιση του κλάδου Παροχής Υπηρεσιών Πληροφορικής και εισφορά αυτού στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία ”GRAFO A.B.E.E.” καθώς για την απόσχιση του κλάδου Ολοκλήρωσης Πληροφοριακών Συστημάτων και εισφορά αυτού στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία ”ONEWORLD A.E.”

Επίσης το Διοικητικό Συμβούλιο:

* Στο πλαίσιο του λειτουργικού ανασχεδιασμού του Ομίλου της ΕΧΑΕ ενέκρινε την πώληση στην εταιρία Ελληνικά Χρηματιστήρια Α.Ε. των μετοχών της ΑΣΥΚ ΑΕ κυριότητας του Χρηματιστηρίου Αθηνών ΑΕ.

* Ενημερώθηκε για την υπ’αριθμ. 3131/2003 απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, η οποία ακύρωσε την από 8-12-96 απόφαση του ΔΣ του ΧΑΑ για την επιβολή προστίμου , ποσού 2.934,70 ευρώ στο μέλος ”Π κ Α ΒΟΙΛΗΣ ΑΧΕ” για παράβαση της χρηματιστηριακής νομοθεσίας. Το ΧΑ ήδη εφάρμοσε την εν λόγω απόφαση και επέστρεψε, νομιμοτόκως μάλιστα, το ως άνω ποσό και αποφάσισε την διαγραφή της ποινής από το ” βιβλίο ποινών” και το φάκελο της εταιρίας. Επιπροσθέτως, θα ενημερώσει σχετικά και την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ως εποπτεύουσα αρχή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v