Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αποκλιμακώνονται τα spreads σε Ελλάδα-Πορτογαλία

Σταδιακή αποκλιμάκωση στα spreads και τα CDS Ελλάδας και Πορτογαλίας, έφερε η επίσπευση των αποφάσεων για την Ελλάδα, ενώ με εκτίναξη αντέδρασαν τα χρηματιστήρια της ιβηρικής χερσονήσου στις εξελίξεις.

Αποκλιμακώνονται τα spreads σε Ελλάδα-Πορτογαλία
Σταδιακή αποκλιμάκωση στα spreads και τα CDS τόσο της Ελλάδας, όσο και της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, έφερε η επίσπευση των αποφάσεων για την Ελλάδα, ενώ με εκτίναξη αντέδρασαν τα χρηματιστήρια της ιβηρικής χερσονήσου στις εξελίξεις.

Το spread του 10ετούς ελληνικού ομολόγου διαμορφώνεται στις 768 μονάδες βάσης, του 5ετούς στις 960 και του 2ετούς στις 1.450 μονάδες βάσης, ενώ το CDS στην πενταετία υποχωρεί στις 622 μονάδες βάσης, από τις 911,6 μονάδες βάσης που είχε «πιάσει» χθες.

Σημειώνεται ότι οι διακυμάνσεις στα spreads χθες ήταν εντονότατες, με την απόδοση του 10ετούς τίτλου μάλιστα να υπερβαίνει το 10%, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά σε χώρα της ευρωζώνης, και να διαμορφώνεται έως και στο 13,1%! Το spread του 10ετούς "άνοιξε" χθες στις 721 μονάδες βάσης, και εκτινάχθηκε έως το ιστορικό υψηλό των 1022,3 μονάδων, για να υποχωρήσει σημαντικά αργότερα, προς τις 754 μονάδες.

Το spread του 2ετούς τίτλου άγγιξε έως και τις 3.760 μονάδες βάσης (37%), έχοντας «ανοίξει» από τις 1.543,3 μονάδες, ενώ στο 5ετές, το spread "άνοιξε" στις 1.028 μονάδες και άγγιξε τις 1.524,4 μονάδες.

Εν τω μεταξύ, υποχωρεί η πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας, η οποία με βάση τα στοιχεία της CMA διαμορφώνεται πλέον στο 43,4% έναντι του 50,3% που ήταν χθες.

Στην Πορτογαλία, το spread του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε στις 269 μονάδες βάσης, έχοντας «πιάσει» χθες νέο ιστορικό υψηλό στις 334 μονάδες βάσης, με το CDS να υποχωρεί στις 289 μονάδες, έναντι χθεσινού κλεισίματος στις 340,928 μονάδες βάσης.

Σε χαμηλότερο επίπεδο κινήθηκαν τα spreads των 10ετών ομολόγων της Ισπανίας, στις 105 μονάδες, ενώ νωρίτερα «άγγιξαν» τις 125 μονάδες βάσης, μετά την υποβάθμιση από την S&P. Το CDS επί του ισπανικού τίτλου υποχωρεί στις 175 μονάδες βάσης.

Το χρηματιστήριο της Πορτογαλίας έκλεισε με άνοδο 4,59% στις 7.339 μονάδες, ενώ η αγορά της Ισπανίας ενισχύθηκε 2,69% στις 10.441 μονάδες.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v
Απόρρητο