Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Μ.Lynch: "Φθηνές" οι ελληνικές τράπεζες

Οι χαμηλές αποτιμήσεις των τραπεζών προσφέρουν στήριξη στις μετοχές τους, αναφέρει η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου διατηρεί συστάσεις "buy" για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.

Μ.Lynch: Φθηνές οι ελληνικές τράπεζες
Οι χαμηλές αποτιμήσεις των τραπεζών προσφέρουν στήριξη στις μετοχές τους, αναφέρει η Merrill Lynch σε έκθεσή της όπου διατηρεί συστάσεις "buy" για τις μετοχές της Alpha Bank και της Εθνικής Τράπεζας.  

Ο οίκος δίνει οριακά χαμηλότερη τιμή-στόχο για την Alpha Bank, στα 7 ευρώ από 7,1 ευρώ, ενώ διατηρεί τους στόχους για την Εθνική στα 16 ευρώ, τη Eurobank στα 6 ευρώ ("neutral") και για την Τράπεζα Πειραιώς στα 6 ευρώ ("neutral").

Η M.L. επισημαίνει ότι οι συγκλίνουσες προβλέψεις για τα κέρδη των τραπεζών έχουν περικοπεί κατά 42% από το Q3 του 2009, γεγονός που εξηγεί σε μεγάλο βαθμό την υποχώρηση των μετοχών κατά 54% στο ίδιο διάστημα.

Σχολιάζοντας το α΄ τρίμηνο, επισημαίνει ότι τα κέρδη προ φόρων των τραπεζών διαμορφώθηκαν καλύτερα των προβλέψεων λόγω ισχυρότερων καθαρών εσόδων από τόκους. Τα έσοδα από συναλλαγές ήταν ισχνότερα σε σχέση με τις προσδοκίες, με εξαίρεση τη Eurobank, ενώ τα υπόλοιπα μεγέθη ευθυγραμμίστηκαν με τις εκτιμήσεις. 

Η Merrill Lynch προβλέπει περαιτέρω επιδείνωση της ποιότητας ενεργητικού των τραπεζών, με το διεθνές χαρτοφυλάκιο χορηγήσεων να αντισταθμίζει μέρος των πιέσεων. 

Παράλληλα, προβλέπει ότι τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια θα κορυφωθούν εντός του 2011 στο 9,7% του συνόλου, έναντι 6,7% στο Q1 του 2010. 

Ωστόσο, σημειώνει ότι μετά και το πρόσφατο ξεπούλημα οι τιμές των τραπεζικών μετοχών φαίνονται ελκυστικές σε όρους τόσο Ρ/Ε όσο και Ρ/BV, θεωρώντας πιθανή μια ήπια βραχυμεσοπρόθεσμη αντίδραση. 
 

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v