Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Πράσινο φως στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG

Πράσινο φως στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG, την απόσχιση κλάδων της Vivartia, τη μείωση ονομαστικής αξίας της Έδραση καθώς και σε εισαγωγή μετοχών από ΜΡΒ και Βάρδα έδωσε το ΔΣ του ΧΑ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

ΧΑ: Πράσινο φως στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG
Πράσινο φως στην επιστροφή κεφαλαίου της MIG, στο ενημερωτικό για την απόσχιση κλάδων της Vivartia, τη μείωση ονομαστικής αξίας της Εδραση καθώς και σε εισαγωγή μετοχών από ΜΡΒ και Βάρδα έδωσε, μεταξύ άλλων, το ΔΣ του ΧΑ στη συνεδρίαση της Πέμπτης.

Αναλυτικότερα, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

• 10.133.067 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζας «MARFIN POPULAR BANK PUBLIC CO LTD», που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσης 2009. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών ορίστηκε η 15η Ιουλίου 2010.

• 2.970.000 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας «ΒΑΡΔΑΣ Α.Ε.Β.Ε.Ε.», νέας ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 2,40, που προέκυψαν από το Reverse Split των μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 11.880.000 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας. Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 16η Ιουλίου 2010. Ως ημερομηνία προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας ορίστηκε η 14η Ιουλίου 2010. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με νέα ονομαστική αξία εκάστης ευρώ 2,40, ορίστηκε η 21η Ιουλίου 2010.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

• την ισόποση αύξηση και μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «MARFIN INVESTMENT GROUP A.E. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ» και την επιστροφή του ποσού ευρώ 0,10 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τελική ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,54 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος επιστροφής κεφαλαίου ορίστηκε η 14η Ιουλίου 2010.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 16η Ιουλίου 2010.

• την μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.» από ευρώ 1,02 σε ευρώ 0,30. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 14η Ιουλίου 2010.

• την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας «ΕΒΡΟΦΑΡΜΑ ΑΒΕΕ - ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ» από ευρώ 0,73 σε ευρώ 0,88. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 14η Ιουλίου 2010.

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ Α.Ε. ΣΥΜΜΕΤΟΧΩΝ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ, ΔΙΑΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥ & ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗΣ» σχετικά με την απόσχιση του κλάδου εκκαθάρισης συναλλαγών και την εισφορά του στην κατά 100% θυγατρική της εταιρία «ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.».

• τη σύνταξη πληροφοριακού σημειώματος της εταιρίας «VIVARTIA Α.Β.Ε.Ε.» σχετικά με την απόσχιση των κλάδων Γαλακτομικών & Ποτών, Αρτοποιίας & Ζαχαρωδών, Υπηρεσιών Εστίασης & Ψυχαγωγίας και Καταψυγμένων Τροφίμων και την εισφορά τους στις κατά 100% θυγατρικές της εταιρίες «ΔΕΛΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ Α.Ε.», «CHIPITA A.E.», «GOODY’S A.E.», και «ΜΠΑΡΜΠΑ ΣΤΑΘΗΣ Α.Ε.» αντίστοιχα.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v