Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στους δείκτες Merit 20 και Merit 40

Αλλαγές στους δείκτες Merit 20 και Merit 40, ανακοίνωσε η Merit Χρηματιστηριακή, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων. Από τον MERIT 40 προωθούνται στον MERIT 20 οι μετοχές των Jumbo και Ελαϊς στη θέση των Χατζηιωάννου και ΕΧΑΕ ενώ αντικαθίσταται στον 20αρη δείκτη η μετοχή του ΟΤΕ από την Cosmote.

Αλλαγές στους δείκτες Merit 20 και Merit 40
Αλλαγές στους δείκτες Merit 20 και Merit 40, ανακοίνωσε η Merit Χρηματιστηριακή, μετά την ολοκλήρωση της περιόδου δημοσίευσης των εταιρικών αποτελεσμάτων.

Ειδικότερα, από τον δείκτη MERIT 40 αποχωρεί η Χατζηιωάννου και στη θέση της μπαίνει η θυγατρική του ομίλου Sprider.

Σύμφωνα με το πρωϊνό report της Merit Χρηματιστηριακής (3/9/2004), το project της Virgin στην Αγγλία επηρεάζει περισσότερο αρνητικά τα αποτελέσματα του ομίλου από τις προηγούμενες εκτιμήσεις.

Παράλληλα, η Merit Χρηματιστηριακή αναφέρει ότι θα περιμένει το γύρισμα της Virgin σε κερδοφορία, ώστε να επανεξετάσει τη στάση της για τη μετοχή.

Αντιθέτως, όπως υποστηρίζεται, η Sprider διαθέτει περαιτέρω περιθώρια ανάπτυξης καθώς δεν έχει καλύψει γεωγραφικά το μεγαλύτερο ποσοστό της εγχώριας αγοράς, ενώ η ανάπτυξη της οργανικής κερδοφορίας για τα επόμενα έτη φτάνει το 15-18% και η αναμενόμενη μερισματική απόδοση το 3%.

Από τον MERIT 40 αποχωρεί η Κυριακίδης Μάρμαρα και στη θέση της μπαίνει η θυγατρική του ομίλου Mermeren. Ο προφανής λόγος, όπως υπογραμμίζεται, είναι πως μετά την επίτευξη συμφωνίας για προμήθεια λευκού μαρμάρου στην Μ. Ανατολή ύψους 32 εκατ. ευρώ η θυγατρική του ομίλου εμφανίζεται για τα επόμενα έτη να έχει αύξηση τζίρου και κερδοφορίας κατά 20% και καθαρή μερισματική απόδοση με σημερινές τιμές στο 9%.

Επιπλέον, αποχωρεί από τον MERIT 40 η μετοχή των ΕΧΑΕ και τη θέση καταλαμβάνει το Ιατρικό Αθηνών. Η Merit Χρηματιστηριακή εκτιμά ότι με τέτοιους τζίρους στην χρηματιστηριακή αγορά η μετοχή δεν παρουσιάζει ελκυστικά μεγέθη ειδικά για το νέο έτος.

Αντιθέτως το Ιατρικό κέντρο μετά από αρκετά τρίμηνα υποχώρησης στην κερδοφορία εμφανίζει για πρώτη φορά σημαντική αύξηση τόσο στη λειτουργική κερδοφορία όσο και στα προ φόρων κέρδη ενώ διαπραγματεύεται με μονοψήφιο πολλαπλασιαστή κερδών.

Τέλος αποχωρεί από τον MERIT 40 η μετοχή της Eurodrip και τη θέσης καταλαμβάνει η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ. Τα αποτελέσματα εξαμήνου της Eurodrip υπήρξαν σαφώς κατώτερα των εκτιμήσεων της χρηματιστηριακής, ενώ φαίνεται πως η εταιρεία δεν είναι ακόμη σε θέση να αναπτύξει την κερδοφορία της σημαντικά αναλαμβάνοντας μεγάλα turn key projects.

Αντίθετα η μετοχή της ΚΡΙ-ΚΡΙ εμφανίζεται με μονοψήφιο πολλαπλασιαστή κερδών διαθέτει οργανική ανάπτυξη τάξεως 10% και παρόλο που τα μεγέθη του εξαμήνου αναμένεται να είναι ίδια με αυτά του συνόλου του έτους εστιάζουμε στη μεγάλη ρευστότητα που έχει η εταιρεία και στις νέες δραστηριότητες που έχει όπως η Mars τα νέα προϊόντα σε γάλα και γιαούρτι τα οποία έστω και οριακά μειώνουν το φαινόμενο της εποχικότητας που σαφώς διαθέτει, επισημαίνεται στην σχετική ανακοίνωση.

Από τον MERIT 40 προωθούνται στον MERIT 20 οι μετοχές των Jumbo και Ελαϊς στη θέση των Χατζηιωάννου και ΕΧΑΕ ενώ αντικαθίσταται στον 20αρη δείκτη η μετοχή του ΟΤΕ από την Cosmote.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v