Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Αλλαγές στους FTSE βλέπουν Π&Κ - Magna Trust

Με δύο αλλαγές στο δείκτη Mid 40 και καμία στο δείκτη FTSE 20 εκτιμά η Π&Κ Χρηματιστηριακή ότι θα ανακοινωθούν στο τέλος Οκτωβρίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE. Οι εκτιμήσεις της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

Αλλαγές στους FTSE βλέπουν Π&Κ - Magna Trust
Χωρίς αλλαγή στον δείκτη FTSE 20 και με δύο αλλαγές στον Mid 40 εκτιμά η Π&Κ ότι θα ανακοινωθούν κατά την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου οι αλλαγές στους δείκτες FTSE.

Σύμφωνα με τη χρηματιστηριακή, οι τίτλοι των Τηλέτυπος και ΕΒΖ είναι πιθανό να αντικατασταθούν από αυτούς των Fourlis και Jumbo.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο πρωινό report, τις αποφάσεις του Οργανισμού για τους δείκτες θα καθορίσει η κεφαλαιοποίηση των εταιριών όπως αυτή διαμορφώθηκε κατά τη χθεσινή, τελευταία συνεδρίαση του Σεπτεμβρίου.

Εξάλλου, σύμφωνα με το τμήμα ανάλυσης της Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ, με βάση τις κεφαλαιοποιήσεις της 30ής Σεπτεμβρίου, δεν αναμένεται αλλαγή στον FTSE 20, ενώ στον Mid 40 πιθανολογείται η αποβολή της ΕΒΖ, η οποία υποχώρησε στην 81η θέση και τοποθετείται στον FTSE-80 και τη θέση της παίρνει η εταιρία Φουρλής από τον FTSE-80, η οποία βρίσκεται στη θέση 42.

Αναφορικά με τον FTSE - 80 η Magna Trust βλέπει τις εξής αλλαγές: Αποβάλλονται λόγω κεφαλαιοποίησης οι εταιρίες (θέση κεφαλαιοποίησης): Εμπεδος (231), Ελτον (181) Κλωστήρια Ναούσης (178) και ΑΛΤΕ (163). Τη θέση τους καταλαμβάνουν οι εταιρίες Δέλτα Παγωτού (61), Ελινόιλ (91), Sprider (115) και Μπήτρος (119).

Υπενθυμίζεται ότι στους δείκτες δεν συμμετέχουν επενδυτικές εταιρίες, προνομιούχες μετοχές, εταιρίες τρίωρης διαπραγμάτευσης ή σε επιτήρηση και εταιρίες με free float μικρότερο του 15%.

Επομένως θα ήταν σκόπιμο να συνδυαστεί η τελική κατάταξη με τον σχετικό εξαμηνιαίο πίνακα spread μετοχών που καταρτίζει το ΧΑ και αναμένεται να ανακοινωθεί εντός των προσεχών ημερών. Οι όποιες αλλαγές αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα το τρίτο δεκαήμερο του Οκτωβρίου και θα ισχύσουν από την 1η Δεκεμβρίου του 2004, καταλήγει στο σχόλιό της η Magna Trust ΑΧΕΠΕΥ.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v