Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ:Ενέκρινε τη μείωση ονομαστικής αξίας για ΕΥΡΩΒ

Την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών των Proton Bank, Εurobank, Foodlink καθώς και την εισαγωγή των δικαιωμάτων προτίμησης της Alpha Grissin, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του ΧΑ.

ΧΑ:Ενέκρινε τη μείωση ονομαστικής αξίας για ΕΥΡΩΒ
Την μείωση της ονομαστικής αξίας των μετοχών των Proton Bank, Εurobank, Foodlink καθώς και την εισαγωγή των δικαιωμάτων προτίμησης της Alpha Grissin, ενέκρινε μεταξύ άλλων η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του ΧΑ.

Αναλυτικά, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενέκρινε την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των:

11.172.500 δικαιωμάτων προτίμησης επί των μετοχών της εταιρίας "ΑΛΦΑ ΓΚΡΙΣΙΝ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΙΣΧΥΟΣ ΚΑΙ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ Α.Ε.", που θα προκύψουν από την αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου. Η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου θα πραγματοποιηθεί με καταβολή μετρητών υπέρ των παλαιών μετόχων, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 2 παλαιές κοινές ονομαστικές μετοχές, σε τιμή διάθεσης μετοχής ευρώ 0,40.

Ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος προτίμησης στην εν λόγω αύξηση ορίζεται η 26η Σεπτεμβρίου 2011. Δικαιούχοι των δικαιωμάτων προτίμησης είναι οι μέτοχοι της εταιρίας που θα είναι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. της 28ης Σεπτεμβρίου 2011.

Η περίοδος άσκησης του δικαιώματος προτίμησης ορίζεται από την 3η Οκτωβρίου 2011 έως και την 17η Οκτωβρίου 2011, ενώ η περίοδος διαπραγμάτευσης του δικαιώματος στο ηλεκτρονικό σύστημα συναλλαγών του Χ.Α. ορίζεται από την 3η Οκτωβρίου 2011 έως και την 11η Οκτωβρίου 2011.

178.696 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΛΤΡΑΚ Α.Ε.", που προέκυψαν από επανεπένδυση μερίσματος χρήσης 2010. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών, ορίστηκε η 29η Σεπτεμβρίου 2011.

7.847.611 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας "ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.", νέας ονομαστικής αξίας εκάστης ευρώ 1,20 που προέκυψαν από το Reverse Split των μετοχών της, σε αντικατάσταση των υφισταμένων 31.390.444 κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας. Ως ημερομηνία προσωρινής παύσης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών της εταιρίας ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου 2011.

Δικαιούχοι των νέων μετοχών είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2011. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών με νέα ονομαστική αξία εκάστης ευρώ 1,20 ορίστηκε η 5η Οκτωβρίου 2011.

Επίσης, η Επιτροπή Εισαγωγών και Εταιρικών Πράξεων του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή της συνεδρίαση ενημερώθηκε για:

τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας "PROTON ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε." από ευρώ 4,49 σε ευρώ 0,30. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου 2011.

τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της Τράπεζας "ΤΡΑΠΕΖΑ EFG Eurobank ERGASIAS Α.Ε." από ευρώ 2,81 σε ευρώ 2,22. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των υφισταμένων μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου 2011.

τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας "ΦΟΥΝΤΛΙΝΚ Α.Ε.Β.Ε. ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΩΝ" και την επιστροφή του ποσού ευρώ 0,12 ανά μετοχή με καταβολή μετρητών στους μετόχους της. Ως ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης στην Εναλλακτική Αγορά του Χ.Α. των υφισταμένων μετοχών με νέα ονομαστική αξία μετοχής ευρώ 0,48 και ως ημερομηνία αποκοπής του δικαιώματος συμμετοχής στην επιστροφή κεφαλαίου ορίστηκε η 28η Σεπτεμβρίου 2011.

Δικαιούχοι της επιστροφής κεφαλαίου είναι οι εγγεγραμμένοι στα αρχεία του Σ.Α.Τ. ως κάτοχοι των μετοχών κατά την 30η Σεπτεμβρίου 2011.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v