Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Eurocorp: Ποιοι ωφελούνται από μείωση φορολογίας

Στις 19 (πλην των τραπεζών) ανέρχονται οι εισηγμένες εταιρίες που θα ωφεληθούν περισσότερο από τη διαφαινόμενη μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών που ανήγγειλε η κυβέρνηση, επισημαίνει η Eurocorp σε ανάλυσή της (3/11). Παράλληλα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει στις 2.750 μονάδες την πρόβλεψή της για τη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη.

Eurocorp: Ποιοι ωφελούνται από μείωση φορολογίας
Τις εταιρίες που θα ωφεληθούν περισσότερο από τη διαφαινόμενη μείωση της φορολογίας των εταιρικών κερδών παρουσιάζει η Eurocorp σε ανάλυσή της (3/11).

Παράλληλα, η χρηματιστηριακή ανεβάζει στις 2.750 μονάδες (από 2.550) την πρόβλεψή της για τη διαμόρφωση του Γενικού Δείκτη.

Από τη μεγάλη κεφαλαιοποίηση ξεχωρίζει τον ΟΤΕ, την Cosmote, τον ΟΠΑΠ, τη ΔΕΗ και τα ΕΛΠΕ. Για τις τράπεζες ειδικότερα αναφέρει ότι θα ωφεληθούν και αυτές, σε μικρότερο όμως βαθμό.

Η Eurocorp αναφέρει ότι οι εταιρίες που καταγράφουν το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων στην εγχώρια αγορά θα ευνοηθούν περισσότερο.

Περνώντας στη μεσαία κεφαλαιοποίηση η Eurocorp ξεχωρίζει τις εξής: Hyatt, ΕΧΑΕ, ΚΑΕ, ΕΥΔΑΠ, Άβαξ και Ελληνική Τεχνοδομική.

Ωφελήμενες, σύμφωνα με τη Eurocorp, θα είναι και εταιρίες με μικρή κεφαλαιοποίηση και συγκεκριμένα οι εξής: Jumbo, Elmec, Πλαίσιο, Notos Com, Fourlis, Τηλέτυπος, Ιασώ αλλά και το Ιατρικό Κέντρο.

Η χρηματιστηριακή θέτει το ερώτημα πόσο θα ωφεληθούν τα κέρδη των εταιριών από τη μείωση της φορολογίας και σπεύδει να τονίσει ότι η απάντηση δεν είναι ξεκάθαρη, όμως μια άνοδος της τάξεως του 17% των EPS το 2005 είναι πιθανή.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v