Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Interamerican: Εστίαση στην ασφάλιση κατοικίας

Στην ασφάλιση κατοικίας έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η INTERAMERICAN, με δεδομένη την αύξηση των κινδύνων που απειλούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο, αλλά και τον χαμηλό δείκτη ασφάλισης.

Interamerican: Εστίαση στην ασφάλιση κατοικίας
Στην ασφάλιση κατοικίας έχει εστιάσει το ενδιαφέρον της η INTERAMERICAN, με δεδομένη την αύξηση των κινδύνων που απειλούν αυτό το περιουσιακό στοιχείο, αλλά και τον χαμηλό δείκτη ασφάλισης που παρατηρείται στην ελληνική ασφαλιστική αγορά, ο οποίος φθάνει μόλις στο 12% επί του συνόλου των κατοικιών.

Η εταιρεία επαναπροωθεί τα προγράμματα INTERAMERICΑN HOME προβάλλοντας τα ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα του πλούσιου βασικού πακέτου (πρόγραμμα Classic), της ευέλικτης και προσιτής τιμολόγησης με απαλασσόμενο ποσό που ορίζει ο ασφαλιζόμενος προκειμένου να μειώσει τα ασφάλιστρα και της άμεσης αποζημίωσης σε πραγματική αξία του ακινήτου ή/και του περιεχομένου.

Μάλιστα, η INTERAMERICAN δεν μειώνει το ποσό της αποζημίωσης αν η κατοικία είναι ασφαλισμένη για αξία μικρότερη από την πραγματική. Τα δύο άλλα προγράμματα (Extra και Total) εμπλουτίζουν σημαντικά το βασικό πακέτο με κάλυψη ευθυνών προς τρίτους, κλοπής με διάρρηξη ή ληστεία, οικονομικής στήριξης της οικογένειας μετά το γεγονός κ.ά. καλύψεις, ενώ παρέχεται προαιρετική κάλυψη για σεισμό και με τα τρία προγράμματα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία 2011 της εταιρείας, σε συχνότητα προηγούνται οι ζημιές από διαρροή σωληνώσεων (46,7%) και ακολουθούν από κλοπή (19,4%) –που παρουσιάζει σημαντική αύξηση τελευταία- και από καιρικά φαινόμενα (14,9%). Ενδεικτικά, για ζημιές από διαρροή σωληνώσεων η INTERAMERICAN έχει καταβάλει αποζημιώσεις πάνω από 2 εκατ. ευρώ κατά τα δύο τελευταία χρόνια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αναγγελίες ζημιών στην εταιρεία αυξήθηκαν κατά 23% από το 2008 εως το 2011, ενώ τριπλασιάστηκαν οι ζημιές από κλοπή.

Όπως επισημαίνει ο κ. Γ. Σπαντιδάκης, Διευθυντής Underwriting και Non-Motor Claims της εταιρείας, το κόστος ασφάλισης κατοικίας παραμένει πλέον πολύ χαμηλό στην INTERAMERICAN σε σχέση με τις οικονομικές συνέπειες μιας ζημιάς. Για παράδειγμα, μια ευρεία κάλυψη κτίσματος και περιεχομένου μιας μέσης κατοικίας εμβαδού 100 τ.μ., μπορεί να κοστίζει μόλις 11 ευρώ μηνιαίως.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v