Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

ΧΑ: Συγκροτείται Επιτροπή για αλλαγή κανονισμού

Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τον ορισμό Επιτροπής Τροποποίησης του κανονισμού του. Σειρά αποφάσεων για εισηγμένες εταιρίες στο Χ.Α.

ΧΑ: Συγκροτείται Επιτροπή για αλλαγή κανονισμού
Το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε τον ορισμό Επιτροπής Τροποποίησης του κανονισμού του.

Η επιτροπή θα αποτελείται, όπως προβλέπεται από το άρθρο 359 του κανονισμού, από εκπροσώπους των μελών, των εισηγμένων εταιριών, των θεσμικών επενδυτών και των ελληνικών τραπεζών και θα έχει ως έργο να συζητήσει επί των προτάσεων και να καταλήξει ως το τέλος Αυγούστου σε εισήγηση για το τροποποιημένο κείμενο του κανονισμού.

Επίσης, το διοικητικό συμβούλιο του Χρηματιστηρίου Αθηνών κατά σημερινή του συνεδρίαση εξέτασε και ενέκρινε:

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 40.487.500 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας Γερμανός ΑΒΕΕ, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου με κεφαλαιοποίηση αποθεματικών, σε αναλογία 1 νέα κοινή ονομαστική μετοχή για κάθε 1 παλαιά κοινή ονομαστική μετοχή.

Δικαιούχοι των νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 27η Ιουλίου 2005.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 70.700 νέων δωρεάν κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε., ονομαστικής αξίας 1 ευρώ έκαστη, οι οποίες προέκυψαν από την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας κατά 70.700 με κεφαλαιοποίηση ολόκληρου του ποσού από μη διατεθέντα κέρδη και οι οποίες θα διατεθούν δωρεάν σε στελέχη της εταιρίας. Η διαπραγμάτευση των νέων δωρεάν μετοχών θα ξεκινήσει την 20ή Ιουλίου 2005.

Επιπρόσθετα, το Δ.Σ. του Χ.Α. ενημερώθηκε για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής της εταιρίας S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε. από 1,18 σε 1 ευρώ και την αναλογική επιστροφή του ποσού 0,18 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας με καταβολή μετρητών. Δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005.

* Την εισαγωγή προς διαπραγμάτευση των 2.642.800 νέων κοινών ονομαστικών μετοχών της Τράπεζα Κύπρου ΛΙΜΙΤΕΔ, ονομαστικής αξίας 50 σεντς, που προέκυψαν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου λόγω επανεπένδυσης μερίσματος της χρήσεως 2004. Επισημαίνεται ότι η έναρξη διαπραγμάτευσης των ανωτέρω μετοχών θα γίνει ταυτόχρονα στα χρηματιστήρια Αθηνών και Λευκωσίας.

Τέλος το Δ.Σ. του Χ.Α. κατά σημερινή του συνεδρίαση ενημερώθηκε:

1. Για την υπογραφή της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εταιρίας Μπαλλής Χημικά ΑΕΒΕ από την εταιρία – μέλος του Χ.Α. Artion Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εν λόγω εισηγμένης εταιρίας την 21η Ιουλίου 2005.

2. Για την υπογραφή της σύμβασης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των κοινών μετοχών της εταιρίας Νεοχημική Λ.Β. Λαυρεντιάδης ΑΒΕΕ από την εταιρία – μέλος του Χ.Α. Merit Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ και καθόρισε ως ημερομηνία έναρξης ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εν λόγω εισηγμένης εταιρίας την 22α Ιουλίου 2005.

3. Για τη λύση της σύμβασης (παύση) ειδικής διαπραγμάτευσης επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας Ελληνική Υφαντουργία Α.Ε. από την Επενδυτική Τράπεζα Ελλάδος Α.Ε., επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας MLS Πληροφορική Α.Ε. από την εταιρία EUROXX Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ, επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας Ωμέγα ΑΕΕΧ από την Ωμέγα Τράπεζα Α.Ε., καθώς και επί των μετοχών της εισηγμένης εταιρίας στη ΝΕΧΑ Δυναμική Ζωή Α.Ε. από την εταιρία – μέλος του Χ.Α. Εγνατία Finance Χρηματιστηριακή ΑΕΠΕΥ.

4. Για τη μείωση της ονομαστικής αξίας της μετοχής των εταιριών:

* Chipita International S.A. από 0,40 σε 0,34 ευρώ και αναλογική επιστροφή του ποσού 0,06 ευρώ ανά μετοχή στους μετόχους της εταιρίας, με καταβολή μετρητών. Δικαιούχοι θα είναι οι εγγεγραμμένοι στο μετοχολόγιο της εταιρίας κατά τη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α. της 19ης Ιουλίου 2005.

* Paperpack – Τσουκαρίδης Ι. ΑΒΕΕ από 2,40 σε 1,63 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20ή Ιουλίου 2005.

* Φοίνιξ Μετρολάιφ Εμπορική ΑΕΑΕ από 2,06 σε 0,39 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

5. Για την αύξηση της ονομαστικής αξίας της μετοχής των εταιριών:

- Logismos Συστήματα Πληροφορικής Α.Ε. από 0,73 σε 0,86 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20η Ιουλίου 2005.

- Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου ΑΒΕΕ από 0,69 σε 0,76 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20ή Ιουλίου 2005

- Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη ΑΒΕ από 0,60 σε 0,90 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20ή Ιουλίου 2005.

- Δέλτα Μηχανολογικός Εξοπλισμός και Ολοκληρωμένα Έργα ΑΒΕΤΕ από 0,30 σε 0,34 ευρώ. Η διαπραγμάτευση των μετοχών με τη νέα ονομαστική αξία θα ξεκινήσει την 20ή Ιουλίου 2005.

6. Για την αλλαγή επωνυμίας της εταιρίας Ελαΐς Α.Ε. Ελαιουργικών Επιχειρήσεων σε Ελαΐς - Unilever Ανώνυμη Εμπορική & Βιομηχανική Εταιρία Τροφίμων, με διακριτικό Ελαΐς - Unilever Α.Ε.

7. Για τη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας Quality & Reliability Εφαρμογές Υψηλής Τεχνολογίας ΑΒΕΕ, κατά 84.543,60 ευρώ λόγω ακύρωσης 179.880 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, η οποία θα πραγματοποιηθεί τη 19η Ιουλίου 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v