Autohellas: Αύξηση τιμής στα 4,8 ευρώ από Π&Κ

Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Autohellas στα 4,8 ευρώ, από τα 4,6 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου και τίτλο ”Σημείο καμπής στα κέρδη εξασφαλίζει διανομή μετρητών”.

Autohellas: Αύξηση τιμής στα 4,8 ευρώ από Π&Κ
Σε ανοδική αναθεώρηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της Autohellas στα 4,8 ευρώ, από τα 4,6 ευρώ προηγουμένως, διατηρώντας τη σύσταση ”overweight”, προχώρησε η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ, όπως αναφέρει σε έκθεσή της με ημερομηνία 13 Ιανουαρίου και τίτλο ”Σημείο καμπής στα κέρδη εξασφαλίζει διανομή μετρητών”.

Η μετοχή της Autohellas ολοκλήρωσε τη χθεσινή συνεδρίαση (16 Ιανουαρίου) στα 4,34 ευρώ.

Η Π&Κ ΑΧΕΠΕΥ εξηγεί πως η νέα υψηλότερη τιμή-στόχος είναι αποτέλεσμα των αναθεωρημένων εκτιμήσεών της.

Ειδικότερα, σημειώνει πως αύξησε τις προβλέψεις της για τον κύκλο εργασιών της Autohellas και προβλέπει αύξηση 10,5% για το 2005 (στα 108 εκατ. ευρώ) και 6,4% για το 2006 (στα 115,1 εκατ. ευρώ).

Για τα καθαρά κέρδη εκτιμά πως θα ενισχυθούν κατά 6,4% το 2005 και κατά 6,7% το 2006.

Σε γενικές γραμμές, εκτιμούμε ότι η Autohellas προσφέρει ”λογικό” χαμηλό μονοψήφιο ρυθμό ανάπτυξης, κερδίζοντας όμως μερίδιο αγοράς στον σχετικά κατακερματισμένο κλάδο της ενοικίασης αυτοκινήτων, αναφέρει η χρηματιστηριακή.

Επισημαίνει δε πως η σταθερή μερισματική πολιτική που ακολουθεί η εταιρία (μερισματική απόδοση υψηλότερη του 4%) είναι από τα ”ελκυστικά” σημεία της Autohellas, ενώ συμπληρώνει ότι η εταιρία αναμένεται να διατηρήσει την ίδια μερισματική πολιτική.

Με βάση τις προβλέψεις της Π&Κ, η μετοχή της Autohellas διαπραγματεύεται 8,7 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2005.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v