Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Διατηρείται η μεταβλητότητα

”Η αγορά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη αφενός στις διάφορες εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες και αλλάζουν το γενικότερο επιχειρηματικό προφίλ της χώρας και αφετέρου στις φήμες που δημιουργούνται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, στοιχεία που ενισχύουν την μεταβλητότητα” επισημαίνει η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report.

Εγνατία: Διατηρείται η μεταβλητότητα
Τη διατήρηση της αυξημένης μεταβλητότητας επισημαίνει στο εβδομαδιαίο της report η Εγνατία Finance με τίτλο ”Διατηρείται η μεταβλητότητα – σημαντικά τα επιχειρηματικά deals για την αγορά” όπου παράλληλα υποβαθμίζει τις συστάσεις για τις μετοχές των Γερμανού και Νίκα.

Ειδικότερα, η χρηματιστηριακή κάνει ειδική αναφορά στη μεταβλητότητα που εμφανίστηκε στην αγορά την περασμένη εβδομάδα, επισημαίνοντας ότι αναμένεται να διατηρηθεί καθώς η αγορά προσπαθεί να αφομοιώσει τα πρόσφατα ”ισχυρά” της κέρδη.

”Η αγορά είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη αφενός στις διάφορες εξαγορές και συγχωνεύσεις, οι οποίες και αλλάζουν το γενικότερο επιχειρηματικό προφίλ της χώρας και αφετέρου στις φήμες που δημιουργούνται γύρω από το συγκεκριμένο θέμα, στοιχεία που ενισχύουν την μεταβλητότητα” επισημαίνει η Εγνατία Finance.

Σημειώνει παράλληλα πως οι επενδυτές θα επικεντρώσουν το ενδιαφέρον τους στον επικείμενο ανασχηματισμό, ενώ συμπληρώνει ότι τα εταιρικά αποτελέσματα και από τις δυο πλευρές του Ατλαντικού θα συμβάλλουν στη διαμόρφωση της τάσης στις ευρωπαϊκές αγορές.

Επίσης, η Εγνατία Finance εκτιμά πως τα βλέμματα θα στραφούν στην Εμπορική Τράπεζα ενόψει της αποκρατικοποίησης, ενώ και η μετοχή του ΟΠΑΠ αναμένεται να παραμείνει στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος σε συνέχεια των εξελίξεων σχετικά με την επιστροφή κεφαλαίου.

Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τη μετοχή του Οργανισμού η χρηματιστηριακή εκτιμά πως οι βραχυπρόθεσμες πιέσεις ενδέχεται να συνεχιστούν καθώς η επιστροφή κεφαλαίου είχε σε μεγάλο βαθμό προεξοφληθεί.

Εξάλλου, η Εγνατία Finance υποβάθμισε σε ”accumulate” από ”buy” τη μετοχή της Γερμανός και σε ”reduce” από ”accumulate” τη μετοχή της Νίκας ύστερα από την πρόσφατη πορεία των τίτλων των δυο εταιριών.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v