Δείτε εδώ την ειδική έκδοση

Εγνατία: Τι βλέπει για Σοφοκλέους - 16 μετοχές

Τη θετική της άποψη για τη Σοφοκλέους, η οποία βασίζεται στα θεμελιώδη της αγοράς, αλλά και στην προοπτική της ρευστότητας, διατυπώνει η Εγνατία Finance, παρά το ράλι κατά 10,5% από την αρχή του χρόνου, όπως διαπιστώνει. Τα περιθώρια ανόδου για Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς.

Εγνατία: Τι βλέπει για Σοφοκλέους - 16 μετοχές
Τη θετική της άποψη για τη Σοφοκλέους, η οποία βασίζεται στα θεμελιώδη της αγοράς, αλλά και στην προοπτική της ρευστότητας, διατυπώνει η Εγνατία Finance, παρά το ράλι κατά 10,5% από την αρχή του χρόνου, όπως διαπιστώνει.

Στην εβδομαδιαία έκθεσή της με τίτλο ”Συσσώρευση εν όψει της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2005” η χρηματιστηριακή επισημαίνει ότι το momentum της κερδοφορίας παραμένει θετικό, γεγονός που βοηθάει την ελληνική αγορά να διατηρήσει την πλεονεκτική της θέση έναντι των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων.

Υπενθυμίζει πως στις αρχές του 2005 προέβλεπε αύξηση στα κέρδη ανά μετοχή του 2005 της τάξης του 18,5%, ποσοστό το οποίο σταδιακά αναθεωρήθηκε ανοδικά για να φτάσει στο 37%.

”Εκτιμούμε πως υπάρχει περιθώριο για ανοδική αναθεώρηση σε έναν αριθμό μετοχών, αλλά κυρίως στις τράπεζες, γεγονός που μας καθιστά αισιόδοξους όσον αφορά στις προβλέψεις μας”, επισημαίνει το τμήμα ανάλυσης της χρηματιστηριακής.

Προσθέτει πως προβλέπει ρυθμό αύξησης στα κέρδη ανά μετοχή του 2006 της τάξης του 25%, ποσοστό με βάση το οποίο προκύπτει ότι οι ελληνικές τραπεζικές μετοχές διαπραγματεύονται 16,4 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2006.

Η Εγνατία Finance τονίζει παράλληλα πως παραμένει θετική για τις ελληνικές τράπεζες, συμπληρώνοντας πως η μετοχή της Alpha Bank διαθέτει στην παρούσα φάση το υψηλότερο περιθώριο ανόδου και συγκεκριμένα της τάξης του 24%.

Προσθέτει, όμως, πως και οι μετοχές των EFG Eurobank (περιθώριο ανόδου 13%), Εθνικής Τράπεζας (περιθώριο ανόδου 16,7%) και Πειραιώς (περιθώριο ανόδου 11,2%) συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των ”αγαπημένων” μετοχών.

”Η περίοδος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων του 2005 για τις τράπεζες αρχίζει στις 16 Φεβρουαρίου με τη Eurobank, ενώ προβλέπουμε ότι πρόκειται για μια ισχυρή χρονιά λόγω της υψηλής ζήτησης σε εγχώριο επίπεδο, των προσπαθειών για διακράτηση του κόστους, της επέκτασης στη ΝΑ Ευρώπη”, αναφέρει.

Με βάση την αποτίμησή της προκύπτει πως οι ελληνικές τράπεζες διαπραγματεύονται 14 φορές τα εκτιμώμενα κέρδη του 2007, το οποίο -όπως εξηγεί- προκύπτει από την άποψή της ότι το ”ιστορικό” premium σε σχέση με το σύνολο του ευρωπαϊκού κλάδου δικαιολογείται απόλυτα από το συνεχιζόμενο premium που καταγράφεται στον ρυθμό αύξησης των κερδών ανά μετοχή.

Εξάλλου, με πρόσφατες εκθέσεις της η Εγνατία Finance αναθεώρησε σε ”buy” από ”accumulate” τις μετοχές των Alpha Bank, Eurobank και Εθνικής. Επίσης, έθεσε τη σύσταση ”hold” για τη μετοχή της Εμπορικής (από ”reduce”), αλλά και τη σύσταση ”accumulate” από ”hold” για την Τράπεζα Κύπρου.

Εκτός από τις τράπεζες, εμφανίζεται θετική και για τις μετοχές των ΟΤΕ, Coca - Cola 3Ε, Intralot, J&P Άβαξ, KAE, Γερμανού, Notos, Attica Συμμετοχών και Autohellas.

Πρόσφατα η χρηματιστηριακή αναβάθμισε την τιμή-στόχο για τη μετοχή της Attica Συμμετοχών στα 1,5 ευρώ, αναθεωρώντας τη σύσταση σε ”buy” από ”accumulate” στο πλαίσιο της επικείμενης απελευθέρωσης της αγοράς, αλλά και λόγω της ”ελκυστικής αποτίμησης”.

Παράλληλα, η Εγνατία Finance στο εβδομαδιαίο της report υποβαθμίζει τις συστάσεις για Autohellas, J&P Άβαξ και Jumbo, αναβαθμίζει τη σύσταση για Folli Follie, ενώ θέτει ”under review” τη μετοχή της Τηλέτυπος.

Ειδικότερα, υποβάθμισε σε ”accumulate” από ”buy” τις μετοχές των Autohellas και J&P Άβαξ και σε ”hold” από ”accumulate” τη μετοχή της Jumbo, ενώ την ίδια στιγμή αναβάθμισε σε ”accumulate” από ”hold” τη Folli Follie.

ΣΧΟΛΙΑ ΧΡΗΣΤΩΝ

blog comments powered by Disqus
v